Mainos

Huippukokki kummastuttaa kommentillaan – ihmisten pitäisi ottaa muurahaisilta mallia syömiseen?

Maailman parhaimman ravintolan pääkokin mukaan meidän tulisi ottaa muurahaisilta siihen, mitä laitamme suuhun.

Maailmankuulun tanskalaisen ravintola Noman pääkokki René Redzepi on kannustanut ihmisiä jo vuosien ajan ottamaan hyönteiset osaksi ruokavaliota. Nyt hän on sitä mieltä, että meidän tulisi myös toimia kuten ne.

Redzepin Twitteriin lisäämä kuva voista ja muurahaisista puhuttaa. Kuvassa on luonnollista voita, margariinia ja vähärasvaista voita. Kuten kuvasta käy ilmi, muurahaiset ovat rynnänneet luonnollisen voin kimppuun.

Kokki kirjoittaa samaistuvansa muurahaisiin

Suhtautuminen voin käyttämiseen ruoanlaitossa on vaihdellut vuosien aikana. Margariini tuli myyntiin 1970-luvulla ”terveellisemmäksi” vaihtoehdoksi voille.

Margariinista on sittemmin tullut vähemmän suosittua tieteellisten tulosten vuoksi. Tutkimukset osoittavat, että margariinin sisältämät kolesterolille huonot transrasvat ovat oikeastaan haitallisempia terveydelle kuin itse luonnollinen voi.

Noma-ravintola tullaan muuttamaankin lähemmäs luonnollisiin ainesosiin perustuvaa ruoanlaittoa. Redzepi aikoo keskittyä menussaan kausien mukaan vaihtuviin elintarvikkeisiin.

Myös kuuluisa tv-kasvo, kokki ja kirjoittaja Andrew Zimmer on innostunut aiheesta. Hän twiittaa: ”Bravo. Luonto kertoo meille kaiken, mitä meidän tulee tietää”.

Lähde: Foxnews.com

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja