Huippukokki kummastuttaa kommentillaan – ihmisten pitäisi ottaa muurahaisilta mallia syömiseen?

Muurahainen syö
Redzepi kannustaa ihmisiä syömään hyönteisiä. Shutterstock

Maailman parhaimman ravintolan pääkokin mukaan meidän tulisi ottaa muurahaisilta siihen, mitä laitamme suuhun.

Maailmankuulun tanskalaisen ravintola Noman pääkokki René Redzepi on kannustanut ihmisiä jo vuosien ajan ottamaan hyönteiset osaksi ruokavaliota. Nyt hän on sitä mieltä, että meidän tulisi myös toimia kuten ne.

Redzepin Twitteriin lisäämä kuva voista ja muurahaisista puhuttaa. Kuvassa on luonnollista voita, margariinia ja vähärasvaista voita. Kuten kuvasta käy ilmi, muurahaiset ovat rynnänneet luonnollisen voin kimppuun.

Kokki kirjoittaa samaistuvansa muurahaisiin

Suhtautuminen voin käyttämiseen ruoanlaitossa on vaihdellut vuosien aikana. Margariini tuli myyntiin 1970-luvulla ”terveellisemmäksi” vaihtoehdoksi voille.

Margariinista on sittemmin tullut vähemmän suosittua tieteellisten tulosten vuoksi. Tutkimukset osoittavat, että margariinin sisältämät kolesterolille huonot transrasvat ovat oikeastaan haitallisempia terveydelle kuin itse luonnollinen voi.

Noma-ravintola tullaan muuttamaankin lähemmäs luonnollisiin ainesosiin perustuvaa ruoanlaittoa. Redzepi aikoo keskittyä menussaan kausien mukaan vaihtuviin elintarvikkeisiin.

Myös kuuluisa tv-kasvo, kokki ja kirjoittaja Andrew Zimmer on innostunut aiheesta. Hän twiittaa: ”Bravo. Luonto kertoo meille kaiken, mitä meidän tulee tietää”.

Lähde: Foxnews.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja