Huippukokki Akseli Herlevi sai sosiaalisessa mediassa viikonloppuna aikaan keskustelua ruokahävikistä kritisoimalla Stockmannin toimintatapoja. Stockmann kertoi Makuja.fi:lle oman näkemyksensä tilanteesta.
Akseli Herlevi kauhisteli viikonloppuna sitä, kun Helsingin keskustan Stockmannin vihannesosastolla heitettiin pois tuotteita, jotka eivät hänen mukaansa näyttäneet pilaantuneilta.
Stockmannin Herkun myyntipäällikkö Milli Teivaala kommentoi Makuja.fi:lle keskustelua, jonka Akseli Herlevin päivitys sai aikaan sosiaalisessa mediassa. Herlevin kuvaamaan roskakoriin heitetyt tuotteet olisivat joutuneet roskikseen myös Teivaalan käsissä.
– Kyllähän siinä oli päällimmäisenä ihan selkeästi ihan kellertävää, kuivunutta ruohosipulia ja kyllä se olisi mennyt minunkin käsissäni roskikseen, Teivaala kertoo Makuja.fi:lle.
"Syötäväksi kelpaava" voi olla eri asia kuin "myyntiin kelpaava"
Teivaala pitää sitä hyvänä asiana, että hävikin määrästä keskustellaan. Asia on tapetilla usein myös ruokakaupan työntekijöiden kanssa, sillä jokainen myyjä joutuu itse arvioimaan sitä, millaiset tuotteet kuuluvat hyllyyn, ja millaiset tuotteet joudutaan heittämään pois.

