Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippukokki Akseli Herlevi kritisoi Stockmannin vihannesosastoa: "Täysin priimaa ruokaa biojätteeseen"

Akseli Herlevi on pahoillaan siitä, kuinka paljon Suomessa heitetään täysin käyttökelpoista ruokaa roskiin.
Akseli Herlevi on pahoillaan siitä, kuinka paljon Suomessa heitetään täysin käyttökelpoista ruokaa roskiin.
Julkaistu 05.10.2015 15:05
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Huippukokki Akseli Herlevi kummasteli viikonloppuna sosiaalisessa mediassa Helsingin keskustan Stockmannin hävikkipolitiikkaa.

Tavaratalon ruokaosastolla heitettiin pois vihanneksia ja yrttejä, jotka olivat Akseli Herlevin näkemyksen mukaan vielä täysin käyttökelpoisia. Herlevi kertoo tutkineensa poisheitettyjä raaka-aineita tarkasti.

– Kävin tänään ostoksilla Stockmannilla Helsingin keskustassa. Vegeosastolla täydennettiin hyllyjä ja samalla heitettiin täysin priimaa ruokaa biojätteeseen, röyhkeästi ihmisten edessä. Kaivoin vielä astiaa syvemmältä enkä löytänyt yhtäkään epäkuranttia tuotetta, Herlevi totesi Instagramissa.

LUE MYÖS: Huippukokki antoi kritiikkiä vihanneshävikistä – näin vastaa Stockmann

Huippukokki heittää ilmoille kysymyksen siitä, että voisiko hävikiksi kirjattuja, mutta käyttökelpoisia raaka-aineita hyödyntää jollain muulla tapaa sen sijaan, että ne heitettäisiin suoraan pois.

– Ruokaa heitetään roskiin vuodessa ihan älyttömiä määriä ja pääkaupunkiseudun biojätteestä 15 prosenttia koostuu avaamattomista pakkauksista. Missä on yrityksen vastuu? Voisiko joku tarvita tätä ruokaa? Herlevi ihmetteli.

Toimiiko "Stockan mummojen taktiikka" vihanneksien punnitsemisessa? Katso video!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

"Ei kehtaa pitää myynnissä täyteen hintaan" – loimaalaiskauppa taklaa hävikkiä "euron laareilla""Lidlin roskiin heittämästä ruoasta" leviää video somessa – näin kauppaketju kommentoiHelsinkiläiskaupan hevi-osastolla karu näky – eikö oppi todella ole mennyt perille?Alepassa myydään nyt ruokaa yhden euron kilohintaan – tästä on kyseKauppaketju myy valmiita kukkakaalisiivuja – hintava tuote ihmetyttää somessa: "Suurin osa kasvissyöjistä osaa viipaloida oman kukkakaalinsa"Huippukokki antoi kritiikkiä vihanneshävikistä – näin vastaa Stockmann
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?