Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Huippukokki Akseli Herlevi kritisoi Stockmannin vihannesosastoa: "Täysin priimaa ruokaa biojätteeseen"

Kaali_data
Akseli Herlevi on pahoillaan siitä, kuinka paljon Suomessa heitetään täysin käyttökelpoista ruokaa roskiin.
Julkaistu 05.10.2015 15:05
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Huippukokki Akseli Herlevi kummasteli viikonloppuna sosiaalisessa mediassa Helsingin keskustan Stockmannin hävikkipolitiikkaa.

Tavaratalon ruokaosastolla heitettiin pois vihanneksia ja yrttejä, jotka olivat Akseli Herlevin näkemyksen mukaan vielä täysin käyttökelpoisia. Herlevi kertoo tutkineensa poisheitettyjä raaka-aineita tarkasti.

– Kävin tänään ostoksilla Stockmannilla Helsingin keskustassa. Vegeosastolla täydennettiin hyllyjä ja samalla heitettiin täysin priimaa ruokaa biojätteeseen, röyhkeästi ihmisten edessä. Kaivoin vielä astiaa syvemmältä enkä löytänyt yhtäkään epäkuranttia tuotetta, Herlevi totesi Instagramissa.

LUE MYÖS: Huippukokki antoi kritiikkiä vihanneshävikistä – näin vastaa Stockmann

Huippukokki heittää ilmoille kysymyksen siitä, että voisiko hävikiksi kirjattuja, mutta käyttökelpoisia raaka-aineita hyödyntää jollain muulla tapaa sen sijaan, että ne heitettäisiin suoraan pois.

– Ruokaa heitetään roskiin vuodessa ihan älyttömiä määriä ja pääkaupunkiseudun biojätteestä 15 prosenttia koostuu avaamattomista pakkauksista. Missä on yrityksen vastuu? Voisiko joku tarvita tätä ruokaa? Herlevi ihmetteli.

Toimiiko "Stockan mummojen taktiikka" vihanneksien punnitsemisessa? Katso video!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Makuja