Huippukokki Akseli Herlevi kritisoi Stockmannin vihannesosastoa: "Täysin priimaa ruokaa biojätteeseen"

Kaali_data
Akseli Herlevi on pahoillaan siitä, kuinka paljon Suomessa heitetään täysin käyttökelpoista ruokaa roskiin.

Huippukokki Akseli Herlevi kummasteli viikonloppuna sosiaalisessa mediassa Helsingin keskustan Stockmannin hävikkipolitiikkaa.

Tavaratalon ruokaosastolla heitettiin pois vihanneksia ja yrttejä, jotka olivat Akseli Herlevin näkemyksen mukaan vielä täysin käyttökelpoisia. Herlevi kertoo tutkineensa poisheitettyjä raaka-aineita tarkasti.

– Kävin tänään ostoksilla Stockmannilla Helsingin keskustassa. Vegeosastolla täydennettiin hyllyjä ja samalla heitettiin täysin priimaa ruokaa biojätteeseen, röyhkeästi ihmisten edessä. Kaivoin vielä astiaa syvemmältä enkä löytänyt yhtäkään epäkuranttia tuotetta, Herlevi totesi Instagramissa.

Huippukokki heittää ilmoille kysymyksen siitä, että voisiko hävikiksi kirjattuja, mutta käyttökelpoisia raaka-aineita hyödyntää jollain muulla tapaa sen sijaan, että ne heitettäisiin suoraan pois.

– Ruokaa heitetään roskiin vuodessa ihan älyttömiä määriä ja pääkaupunkiseudun biojätteestä 15 prosenttia koostuu avaamattomista pakkauksista. Missä on yrityksen vastuu? Voisiko joku tarvita tätä ruokaa? Herlevi ihmetteli.

Toimiiko "Stockan mummojen taktiikka" vihanneksien punnitsemisessa? Katso video!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.