HS: Ravintoloiden avattava raaka-aineidensa alkuperä ehkä jo ensi kesänä
Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton lihaseminaarissa kerrottiin muutosesityksen lähteneen Brysseliin lausuntokierrokselle.
Aikaisintaan ravintoloiden täytyy alkaa ilmoittamaan käyttämänsä lihan ja kalan alkuperämaa ensi keväänä. Nilviäisiä tai äyriäisiä alkuperävaatimus ei koske, kuten ei myöskään lihajalosteita.
Alkuperäsäännöksen voimaantulon jälkeen ravintolat nimittäin saanevat siirtymäaikaa keksiäkseen sopivan tavan kertoa asiakkaille ruoan alkuperästä. Tämän vuoksi uudistus näkynee ravintoloissa aikaisintaan ensi kesänä.
Kuluttajapakkauksissa lihan ja maidon alkuperämaa on pitänyt ilmoittaa kesäkuun alusta alkaen. ”Hyvää Suomesta” -merkki kuitenkin poistaa velvoitteen. Brändi kertoo, että tuotteessa käytetyt liha, kala, muna tai maito ovat täysin suomalaisia.
Lähde: Helsingin Sanomat, Hyvää Suomesta
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa