HS: Ravintoloiden avattava raaka-aineidensa alkuperä ehkä jo ensi kesänä

ravintolamenu
Lähitulevaisuudessa ruokalistaa täydentävät alkuperämerkinnät. Shutterstock

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton lihaseminaarissa kerrottiin muutosesityksen lähteneen Brysseliin lausuntokierrokselle.

Aikaisintaan ravintoloiden täytyy alkaa ilmoittamaan käyttämänsä lihan ja kalan alkuperämaa ensi keväänä. Nilviäisiä tai äyriäisiä alkuperävaatimus ei koske, kuten ei myöskään lihajalosteita.

Alkuperäsäännöksen voimaantulon jälkeen ravintolat nimittäin saanevat siirtymäaikaa keksiäkseen sopivan tavan kertoa asiakkaille ruoan alkuperästä. Tämän vuoksi uudistus näkynee ravintoloissa aikaisintaan ensi kesänä.

Kuluttajapakkauksissa lihan ja maidon alkuperämaa on pitänyt ilmoittaa kesäkuun alusta alkaen. ”Hyvää Suomesta” -merkki kuitenkin poistaa velvoitteen. Brändi kertoo, että tuotteessa käytetyt liha, kala, muna tai maito ovat täysin suomalaisia.

***

Mummolan muistot ja herkkujen herkut 7:01

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat