MT: Myykö Lidl ulkomaista lihaa kotimaisena?

Lidlin logo
Lidl on Suomessa kohdannut ongelmia tuotemerkintöjen kanssa tänä keväänä. Lehtikuva

Lidlillä on tarjouksessa karitsan kyljyksiä, jossa on Valmistettu Suomessa -logo. Maaseudun tulevaisuus kertoo, että kyseessä ei ole kuitenkaan kotimainen lihatuote.

Osa Lidleistä tarkattiin aiemmin toukokuussa 2016 Eviran toimesta erityisen tarkasti, sillä myymälöissä on käytetty huolimattomasti Suomen lippua kuvaavaa symbolia ulkomaisten tuotteiden yhteydessä.

Lehden tietojen mukaan suomalaisena mainostettu lammas on oikeasti peräisin Uudesta-Seelannista. Pakkauksessa lihan alkuperämaaksi on merkitty yksiselitteisesti Uusi-Seelanti.

Lidlin nettisivujen mukaan Valmistettu Suomessa -logolla varustettujen tuotteiden "pääraaka-aineesta ainakin osa on kotimaista". 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.