Mainos
Mainos

HS: Helsingin päiväkoteihin vaaditaan vegaaniruokaa – "ei ole mahdollista"

Helsingin kaupunginhallitus pohtii tänään, pitäisikö päiväkotien tarjota lapsille vegaaniruokaa muiden veronmaksajien kustannuksella, kertoo Helsingin Sanomat.

Apulaiskaupunginjohtaja Laura Rädyn mukaan kaupungilla ei ole varaa tarjota lapsille vegaaniruokaa päiväkodeissa, sillä vegaaniruoan tuottaminen on liian kallista.

– Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ja hyväksyttyjen määrärahojen puitteissa ei ole mahdollista toteuttaa vegaaniruokavaliota päiväkodeissa, Räty kirjoittaa kaupunginhallituksen esitystekstissään.

– Helsinkiläisillä veronmaksajilla ei ole velvollisuutta kustantaa helsinkiläisten päiväkotilasten vegaaniruokavaliota. Jos vanhemmat haluavat lapselleen vegaaniruokavalion päiväkodissa, vanhempien tulee itse vastata vegaaniruokavalion tuottamisesta, kirjoitettiin lautakunnan päätöstiedotteessa huhtikuun alussa.

Muotoilu oli perussuomalaisten Aleksi Niskasen kirjoittama. Sitä kannattivat kokoomuksen Juha Levo, Laura Simik ja Mukhtar Abib sekä kristillisten Mika Ebeling

– Ravintosuositusten muutokset mahdollistavat vegaaniruokavalion tarjoamisen myös päiväkodeissa, kun siihen varataan tarvittavat määrärahat. Perheitä tulisi kohdella yhdenvertaisesti myös ruokavalion osalta, kun kyseessä ovat painavat eettiset syyt, lukee vihreiden Emma Karin, Martti Tulenheimon sekä sosialidemokraattien Terhi Mäen ja vasemmistoliiton Petra Malinin jättämässä eriävässä mielipiteessä.

Rädyn mukaan vegaaniruoan tarjoaminen sitä haluaville lapsille tuottaisi helsinkiläisille veronmaksajille noin 123 000 euron lisäkustannukset.

Helsingin Sanomien mukaan kaupunki käyttää keskimäärin 7,3 euroa päivässä päiväkotilasten aamupalaan, lounaaseen ja välipalaan. Vegaaniruoan kohdalla Helsingin virkamiehistö arvioi kustannuksen olevan 11,7 euroa. Hintaero johtuu Rädyn arvion mukaan pääosin vegaaniruoan tarjoamisen ja tuottamisen aiheuttamista lisätöistä.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja