HK:n makkarapaketti sai Sannan hämilleen: Myynnissä kolme vuotta vanhaa Sinistä Lenkkiä?

HK:n Sininen päivämäärävirhe
Kolme vuotta vanhaa makkaraa vai sittenkin painovirhe? MTV

Tiistai-illan uunimakkaroiden paistaminen muodostui astetta jännittävämmäksi, kun vantaalaisperhe kiinnitti huomiota makkarapaketin päiväykseen.

Paketillinen HK:n Sininen lenkki -makkaraa oli päätymässä tiistai-iltana vantaalaisperheen uunimakkaraksi, kun Sanna huomasi paketin päiväyksen. Pääkaupunkiseudulla sijaitsevasta suuresta marketista vuodenvaihteessa ostetun makkarapaketin viimeiseksi käyttöpäiväksi oli merkitty 14.1.2014.

 –  Mietin, että onko tämä joku yleinen moka, huono vitsi vai ostinko oikeasti kolme vuotta vanhaa makkaraa? Sitten totesin, että kohtahan se selviää, kun maistetaan.

Koska makkaran tuoksu ei herättänyt epäilyksiä ruokalajin valmistusvaiheessa, uskalsi perhe maistaa ruokaa.

– Ihan hyvältä se maistui. Joko makkarassa oli erityisen tehokkaat säilöntäaineet tai sitten päivämäärä oli painovirhe, Sanna nauraa.

"Harvoin sattuu tällaista"

Sanna lähetti vielä tiistai-iltana HK:lle kysymyksen tuotteesta ja yrityksestä vastattiin nopeasti kyseessä olevan onneksi vain virheellisestä merkinnästä. Painovirhemoka vahvistetaan myös MTV:n Makuja.fi-sivustolle.

– Jännittävää. Täytyy ottaa tämä selvitykseen. Tällaiset virheet eivät ole yleisiä, sillä mahdolliset päivämäärämokat huomataan yleensä jo tehtaalla, eikä tuote ehdi päätyä myyntiin. Harvoin siis sattuu tällaista, HK Scanin markkinointijohtaja Mikko Järvinen kommentoi Makuja.fi-sivustolle.

Järvinen ei osaa vielä sanoa kuinka suureen erään HK:n Sinistä lenkkiä virheellinen päivämäärä on lipsahtanut.

– Viimeistään yleensä kauppa huomaa päivämäärävirheen, koska heillä on vastuu seurata tuotteiden päiväyksiä. Kyse ei luullakseni ole isosta erästä. Tämä kuulostaa poikkeusyksilöltä. Ehkä muste on levinnyt ja vuosiluvun seitsemästä on tullut nelonen? Järvinen pohtii.

Päivämäärävirhettä selvitetään HK:lla ja mahdollisesta tuotetakaisinvedoista tiedotetaan erikseen. 

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja