Herättääkö tämä kuva muistoja? Jorman ruokakaupassa Hurissalossa on harvinaislaatuinen aarre: ”Ei hyvää tavaraa heitetä roskiin”

Muistatko vielä reseptikortit? 0:43 Muistatko vielä reseptikortit?

Hurissalon Salesta voi bongata nostalgisen tuttavan. Uskollinen hedelmävaaka on palvellut tyytyväisiä asiakkaita jo vuodesta 1991, eikä vaaka näytä hiipumisen merkkejä.

Yllä olevalla videolla toinen retroaarre: reseptikortit.

Muistatko hedelmävaa’at, joissa oli kuvia numeroiden rinnalla?

Kuvat helpottivat oikean numeron löytämistä, kun osti hedelmiä ja vihanneksia. Nykyään hedelmävaa’at ovat paljon digitaalisempia ja moni toimii kosketusnäytöllä.

Saimaalla Hurissalon Salesta kuitenkin löytyy vielä aito hedelmävaaka suoraan ysäriltä. MTV Uutiset haastatteli salepäällikkö Jorma Tikkaa hedelmävaa'an historiasta.

Jopa pääkonttori ihmetteli vaakaa

Tikka kertoo, että Salen hedelmävaaka on jo kolmas "kierrätysvaaka". Vaaka on ollut käytössä jo 15 vuotta, ja se on saapunut Hurissaloon alun perin Puumalasta sisäisenä siirtona.  

– Käyttökuntoista tavaraa ei heitetä pois, vaan se otetaan meillä käyttöön. Nyt vaaka on toiminut meillä hyvin jo 15 vuotta, Tikka sanoo.

Erikoisinta hedelmävaa’assa on kuvat hedelmistä. Tikan mukaan erityisesti iäkkäiden ihmisten on helppo etsiä oikea numero kuvien avulla.

Hedelmävaaka on päivittäin käytössä, joten henkilökunnalle se on arkinen asia. Tikka soitti S-ryhmän pääkonttoriin selvittääkseen vaa’an historiaa, ja jopa sihteerikin ihmetteli vaakaa.

–  Sielläkin ihmeteltiin, että näyttää kovin nostalgiselta!

Tikan mukaan vaaka olisi kyllä uusittu, jos se olisi mennyt jossain vaiheessa rikki. Hedelmävaaka ei ole kuitenkaan ihan antiikkia. Se on sen verran nykyaikainen, että hinnatkin päivittyvät automaattisesti.

– Ei hyvää tavaraa heitetä roskiin. Kiitokset kuuluvat Puumalan Salelle hyvästä hedelmävaa’asta!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja