Herättääkö tämä kuva muistoja? Jorman ruokakaupassa Hurissalossa on harvinaislaatuinen aarre: ”Ei hyvää tavaraa heitetä roskiin”

Muistatko vielä reseptikortit? 0:43 Muistatko vielä reseptikortit?

Hurissalon Salesta voi bongata nostalgisen tuttavan. Uskollinen hedelmävaaka on palvellut tyytyväisiä asiakkaita jo vuodesta 1991, eikä vaaka näytä hiipumisen merkkejä.

Yllä olevalla videolla toinen retroaarre: reseptikortit.

Muistatko hedelmävaa’at, joissa oli kuvia numeroiden rinnalla?

Kuvat helpottivat oikean numeron löytämistä, kun osti hedelmiä ja vihanneksia. Nykyään hedelmävaa’at ovat paljon digitaalisempia ja moni toimii kosketusnäytöllä.

Saimaalla Hurissalon Salesta kuitenkin löytyy vielä aito hedelmävaaka suoraan ysäriltä. MTV Uutiset haastatteli salepäällikkö Jorma Tikkaa hedelmävaa'an historiasta.

Jopa pääkonttori ihmetteli vaakaa

Tikka kertoo, että Salen hedelmävaaka on jo kolmas "kierrätysvaaka". Vaaka on ollut käytössä jo 15 vuotta, ja se on saapunut Hurissaloon alun perin Puumalasta sisäisenä siirtona.  

– Käyttökuntoista tavaraa ei heitetä pois, vaan se otetaan meillä käyttöön. Nyt vaaka on toiminut meillä hyvin jo 15 vuotta, Tikka sanoo.

Erikoisinta hedelmävaa’assa on kuvat hedelmistä. Tikan mukaan erityisesti iäkkäiden ihmisten on helppo etsiä oikea numero kuvien avulla.

Hedelmävaaka on päivittäin käytössä, joten henkilökunnalle se on arkinen asia. Tikka soitti S-ryhmän pääkonttoriin selvittääkseen vaa’an historiaa, ja jopa sihteerikin ihmetteli vaakaa.

–  Sielläkin ihmeteltiin, että näyttää kovin nostalgiselta!

Tikan mukaan vaaka olisi kyllä uusittu, jos se olisi mennyt jossain vaiheessa rikki. Hedelmävaaka ei ole kuitenkaan ihan antiikkia. Se on sen verran nykyaikainen, että hinnatkin päivittyvät automaattisesti.

– Ei hyvää tavaraa heitetä roskiin. Kiitokset kuuluvat Puumalan Salelle hyvästä hedelmävaa’asta!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.