Herää jo! Tämä aamupala tekee hyvää aivoille

shutterstock_277695551
Shutterstock

Poimi resepti ja valmista smoothie, jonka raaka-aineet tekevät hyvää sekä keholle että mielelle!

Ravintoon ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin erikoistunut psykologi ja valmentaja Outi Rinne kertoo tuoreessa teoksessaan, millaista ruokaa aivojen hyvinvoinnin nimessä kannattaisi syödä. Mielekkäät eväät – ruokaa hyvälle mielelle -teoksessa(Atena 2015) esitellään aamupalaksi sopiva smoothieresepti, jonka raaka-aineet tekevät erityisen hyvää mielelle.

VINKKI! Saksanpähkinät voi laittaa edellisenä iltana likoamaan kupilliseen vettä. Likoamisen seurauksena ylimääräinen karvaus ja ravinteiden imeytymistä ehkäisevät yhdisteet häviävät pähkinöistä. Pähkinät on hyvä siivilöidä ja huuhdella ennen käyttöä.

Mielekäs aamusmoothie

1–2 annosta

1 kypsä banaani
2 dl pakaste- tai tuoreita puolukoita
2 kuivattua viikunaa tai taatelia
0,5 dl (liotettuja) saksanpähkinöitä
1 rkl pellavansiemeniä tai chiasiemeniä
1 rkl hunajaa tai maun mukaan
kourallinen tuoretta persiljaa tai jotain viherjauhetta
3 dl vettä
(5 jääpalaa, jos käytät tuoreita puolukoita)

Maustamiseen ripaus jauhettua luonnonvaniljaa, inkivääriä, kanelia tai kardemummaa

Laita kaikki ainekset sekä mieleisesi mausteet tehosekoittimeen. Tehosekoita ja tarkista maku. Lisää hunajaa, jos haluat makeamman juoman. Tarjoa heti, mutta jos haluat säästää osan esimerkiksi välipalaksi, voit säilyttää smoothieta jääkaapissa kannellisessa pullossa tai lasipurkissa. Smoothien voi viimeistellä lusikallisella marjajauhetta tai kaakaonibsejä.

Lähde ja resepti: Mielekkäät eväät – ruokaa hyvälle mielelle, Outi Rinne (Atena 2015)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!