Helsinkiläiskahvila ei enää ota vastaan käteistä – otti mallia Ruotsista

Helsinkiläinen kahvila ei enää ota vastaan käteistä. Shutterstock

Helsinkiläiskahvila päätti vastikään luopua käteisen käytöstä kokonaan.

Helsingin Katajanokalla sijaitseva kahvila Johan & Nyström luopui vuodenvaihteessa käteisen vastaanottamisesta. Kahvit ja kakut voi nykyään maksaa paikan päällä vain pankki- tai luottokortilla.

– Turistien kanssa olemme toki tehneet muutaman poikkeuksen. Vaikka hyväksymmekin kaikki mahdolliset kortit, ei kaikissa maissa kortilla maksaminen ole yhtä arkista kuin meillä, kahvilapäällikkö Karoliina Pelander toteaa.

Kahvila otti mallia tukholmalaiskahvilasta

Kahvilan edustajien mukaan syyt päätökseen ovat selkeät. Käteisen kuljettaminen iltaisin pankkiin on aina jonkinasteinen turvallisuusriski henkilökunnalle. Myös aikaa säästyy ja vältytään kiusallisilta tilanteilta, jos kassa ei päivän päätteeksi täsmää.

– Lisäksi kun puhutaan harmaasta taloudesta, kääntyvät katseet rakennusalan ohella helposti ravintola-alaan. Uskomme voivamme todistaa, että kahvilat pystyvät toimimaan ilman käteiskauppaakin. Ehkä pystymme olemaan tässä suhteessa esimerkillinen toimija. Sisarkahvilamme Tukholmassa teki saman ratkaisun jo viime syksynä ja niin heillä kuin meilläkin on asiakkaiden palaute ollut pääosin oikein positiivista, Pelander kiteyttää.

Lähde:  Johan & Nyström 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!