Helsinkiläiskahvila ei enää ota vastaan käteistä – otti mallia Ruotsista

Helsinkiläinen kahvila ei enää ota vastaan käteistä. Shutterstock

Helsinkiläiskahvila päätti vastikään luopua käteisen käytöstä kokonaan.

Helsingin Katajanokalla sijaitseva kahvila Johan & Nyström luopui vuodenvaihteessa käteisen vastaanottamisesta. Kahvit ja kakut voi nykyään maksaa paikan päällä vain pankki- tai luottokortilla.

– Turistien kanssa olemme toki tehneet muutaman poikkeuksen. Vaikka hyväksymmekin kaikki mahdolliset kortit, ei kaikissa maissa kortilla maksaminen ole yhtä arkista kuin meillä, kahvilapäällikkö Karoliina Pelander toteaa.

Kahvila otti mallia tukholmalaiskahvilasta

Kahvilan edustajien mukaan syyt päätökseen ovat selkeät. Käteisen kuljettaminen iltaisin pankkiin on aina jonkinasteinen turvallisuusriski henkilökunnalle. Myös aikaa säästyy ja vältytään kiusallisilta tilanteilta, jos kassa ei päivän päätteeksi täsmää.

– Lisäksi kun puhutaan harmaasta taloudesta, kääntyvät katseet rakennusalan ohella helposti ravintola-alaan. Uskomme voivamme todistaa, että kahvilat pystyvät toimimaan ilman käteiskauppaakin. Ehkä pystymme olemaan tässä suhteessa esimerkillinen toimija. Sisarkahvilamme Tukholmassa teki saman ratkaisun jo viime syksynä ja niin heillä kuin meilläkin on asiakkaiden palaute ollut pääosin oikein positiivista, Pelander kiteyttää.

Lähde:  Johan & Nyström 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.