Suomalaiskokki Sara la Fountain suosittelee tuoreessa kirjassaan valmistamaan terveellisiä palleroita, jotka sopivat oivallisesti korvaamaan epäterveellisemmät herkut viikonlopun leffaillan aikana.
Sara's Australia – raikas ruokamatka -kirjassa paljastetaan terveellinen resepti, jonka avulla valmistuvat pinkit raakapallerot. Kauniin, punertavan värinsä nämä herkut saavat punajuuresta ja vadelmista.
Pink Raw Balls
10–12 kappaletta
5 dl kaurahiutaleita
1 dl vaniljaproteiinijauhetta
1/2 dl hunajaa tai agavesiirappia
1 dl kookoshiutaleita
2 dl vadelmia
1 dl vadelma-mustikka-smoothiejuomaa
2 keitettyä punajuurta
1 tl vanilja-aromia
1 rkl neitsytkookosöljyä sulatettuna
Koristeeksi:
kookoshiutaleita
Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen tai blenderiin ja sekoita, kunnes massa on tiivistä. Pyörittele massasta suupalan kokoisia palloja ja kierittele pallot kookoshiutaleissa. Laita pallot jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi jähmettymään. Nauti!
Lähde: Sara la Fountain: Sara's Australia – raikas ruokamatka (Tammi)
Kokeile myös herkullista smoothiereseptiä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.