Helppo kikka: Näin leikkaat pehmeää juustoa ilman veistä
Pehmeiden juustojen leikkaaminen on usein suuri haaste, sillä juusto tarttuu helposti kiinni veitseen. Kokeile helppoa kikkaa, joka ratkaisee tämän ongelman!
Esimerkiksi valkohomejuuston tai vuohenjuuston leikkaaminen voi olla sotkuista puuhaa, sillä juustot ovat niin pehmeitä. Oikeilla apuvälineillä pehmeistäkin juustoista on mahdollista leikata siistejä paloja, joita kehtaa tarjoilla vieraillekin.
Unohda juustoveitsi tyystin
Moni yrittää leikata hyvinkin pehmeitä tai murtuvia juustoja veitsellä, vaikka näin ei välttämättä kannattaisi tehdä. Ottamalla avuksi siiman tai hammaslangan voi sitä vastoin onnistua leikkaamaan juustot hämmästyttävän siististi.
Siima tai hammaslanka on tärkeää pitää juustoa leikattaessa kireänä ja lisäksi on hyvä varmistaa, ettei apuväline lipeä käsistä kesken leikkaamisen.
Katso videolta, kuinka hammaslangan avulla on mahdollista leikata juustosta täydellisiä paloja!
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa