Helppo kikka: Näin leikkaat pehmeää juustoa ilman veistä

shutterstock_29945488
Shutterstock

Pehmeiden juustojen leikkaaminen on usein suuri haaste, sillä  juusto tarttuu helposti kiinni veitseen. Kokeile helppoa kikkaa, joka ratkaisee tämän ongelman!

Esimerkiksi valkohomejuuston tai vuohenjuuston leikkaaminen voi olla sotkuista puuhaa, sillä juustot ovat niin pehmeitä. Oikeilla apuvälineillä pehmeistäkin juustoista on mahdollista leikata siistejä paloja, joita kehtaa tarjoilla vieraillekin.

Unohda juustoveitsi tyystin

Moni yrittää leikata hyvinkin pehmeitä tai murtuvia juustoja veitsellä, vaikka näin ei välttämättä kannattaisi tehdä. Ottamalla avuksi siiman tai hammaslangan voi sitä vastoin onnistua leikkaamaan juustot hämmästyttävän siististi.

Siima tai hammaslanka on tärkeää pitää juustoa leikattaessa kireänä ja lisäksi on hyvä varmistaa, ettei apuväline lipeä käsistä kesken leikkaamisen.

Katso videolta, kuinka hammaslangan avulla on mahdollista leikata juustosta täydellisiä paloja!

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.