Hellesään suosituinta juomaa voi tehdä itse – näin syntyy limu-slushie!

Slushiejuoma
Shutterstock

Huvipuistoissa ja kesätapahtumissa myydään kalliilla hinnalla hellekelien ihaninta virkistysjuomaa, nimittäin maustetusta soodasta tehtyä jäähilejuomaa. Slush-juomaa voi tehdä myös itse kotioloissa!

Kokeile hauskan slush-juoman tekemistä itse kotona näillä pikku konsteilla. Juoman voi tehdä mistä tahansa maustetusta kivennäisvedestä, limusta tai makusoodasta.

Vinkit kotitekoiseen slushjuomaan

1. Ravistele huoneenlämpöistä limupulloa kovaa. Pulloon tarvitaan sisään mahdollisimman paljon painetta. Laita se saman tien ravistelemisen jälkeen vaaka-asentoon pakastimeen. Pakasta kolme tuntia ja viisitoista minuuttia.

2. Ota pullo pakastimesta. Avaa korkki nopeasti, niin, että paine pääsee vapautumaan. Väännä korkki saman tien uudestaan kiinni ja käännä pullo pikaisella liikkeellä ylösalaisin. Huomaat, kuinka jäähilejuoma alkaa muodostua pullossa.

3. Kaada juoma korkeaan lasiin ja nauti heti!

Kokeile myös tätä kikkaa

1. Laita metallinen tai muu helposti kylmenevä astia pakastimeen limutölkin mukana.

2. Ota limutölkki ja astia pakastimesta määräajan kuluttua. Avaa pullo tai tölkki hitaasti. Huomaat, että limu ei ole jäätynyt vielä.

3. Kaada limua hitaasti jääkylmään kippoon. Tässä kohtaa limun rakenteen pitäisi muuttua nestemäisestä jäähileiseksi. Lusikoi jäähilejuoma kiposta suoraan parempiin suihin!

Katso lisää limukikkoja videolta! 

Lue myös:

Lähde: Alltommat.se

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja