Hellesään suosituinta juomaa voi tehdä itse – näin syntyy limu-slushie!
Huvipuistoissa ja kesätapahtumissa myydään kalliilla hinnalla hellekelien ihaninta virkistysjuomaa, nimittäin maustetusta soodasta tehtyä jäähilejuomaa. Slush-juomaa voi tehdä myös itse kotioloissa!
Kokeile hauskan slush-juoman tekemistä itse kotona näillä pikku konsteilla. Juoman voi tehdä mistä tahansa maustetusta kivennäisvedestä, limusta tai makusoodasta.
Vinkit kotitekoiseen slushjuomaan
1. Ravistele huoneenlämpöistä limupulloa kovaa. Pulloon tarvitaan sisään mahdollisimman paljon painetta. Laita se saman tien ravistelemisen jälkeen vaaka-asentoon pakastimeen. Pakasta kolme tuntia ja viisitoista minuuttia.
2. Ota pullo pakastimesta. Avaa korkki nopeasti, niin, että paine pääsee vapautumaan. Väännä korkki saman tien uudestaan kiinni ja käännä pullo pikaisella liikkeellä ylösalaisin. Huomaat, kuinka jäähilejuoma alkaa muodostua pullossa.
3. Kaada juoma korkeaan lasiin ja nauti heti!
Kokeile myös tätä kikkaa
1. Laita metallinen tai muu helposti kylmenevä astia pakastimeen limutölkin mukana.
2. Ota limutölkki ja astia pakastimesta määräajan kuluttua. Avaa pullo tai tölkki hitaasti. Huomaat, että limu ei ole jäätynyt vielä.
3. Kaada limua hitaasti jääkylmään kippoon. Tässä kohtaa limun rakenteen pitäisi muuttua nestemäisestä jäähileiseksi. Lusikoi jäähilejuoma kiposta suoraan parempiin suihin!
Katso lisää limukikkoja videolta!
Lue myös:
Lähde: Alltommat.se
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti