Harkitsetko pitopalvelua? Hyvä laatu maksaa kymmeniä euroja per vieras

buffet
Pitopalvelu on helppo vaihtoehto ulkoistaa tarjoilut ammattilaisten käsiin. Shutterstock

Pitopalveluiden suosio kasvaa vuosi vuodelta, vaikka ammattilaisten loihtimasta menusta ja tarjoilusta saakin pulittaa kymmeniä euroja per juhlija.

Pitopalveluita käytetään erityisesti hääjuhlien järjestämisessä, mutta myös muiden merkkipäivien, kuten syntymäpäivien, ristiäisten ja valmistujaisten yhteydessä. Pitopalvelun ostaminen ei ole edullista lystiä, mutta mahdollisuus huolettomuuteen kiinnostaa suomalaisia juhlien järjestäjiä.

Love Me Do -häätapahtuman yleisöäänestyksessä parhaaksi pitopalveluksi valitussa Willitomaatti Cateringissa häämenun hinta pyörii yleensä 37–42 euron välillä per henkilö. Hinta sisältää ruoan ja kakun.

– Häämenumme sisältää buffet-tyyppisessä ratkaisussa 5–7 alkuruokaa, yleensä yhden lämpimän ruoan ja hääkakun kahvituksen, kertoo Jussi Peisa Willitomaatti Cateringista.

– Tämän lisäksi kuluja kertyy astioista, pöytäliinoista, kangasservieteistä, henkilökunnasta, kukka-asetelmista, valokuvaajasta ja tilavuokrasta. 

Kokonaissumma hääjuhlaa varten nousee siis merkittävästi per vieras, kun kaikki kulut otetaan huomioon. 

Peisan mukaan pitopalvelun suosio kasvaa jatkuvasti. Asiakkaat odottavat pitopalvelulta korkeaa laatua ja ovat siitä myös valmiita maksamaan. 

– Käsityö ja laadukkaat raaka-aineet maksavat, hän kiteyttää. 

"Asiakkaat haluvat laatua"

Kolmen parhaan joukkoon äänestyksessä yltänyt tamperelainen pitopalvelu Kokkipoika veloittaa hääjuhlatarjoilusta yleisimmillään 35–55 euroa per henkilö, jos henkilömäärä on vähintään 60.

– Hinta pitää sisällään kaikki kulut, joita asiakkaalle syntyy, eli se sisältää menun, astiat, pöytäliinat ja tarjoilijat koko tilaisuuteen, kertoo Jarno Asunen Kokkipojasta. 

– Jos henkilömäärä on alle 60, veloitamme tarjoilijasta 30 euroa per tarjoilija per tunti. Yksi tarjoilija hoitaa 40 hengen tilaisuuden.

Hinnat pyörivät samoissa luokissa myös syntymäpäivien ja muiden juhlien kohdalla. Kokkipojankaan asiakkaat eivät kuitenkaan hinnoista häiriinny.

– Ne, jotka ovat ajatelleet ostavansa palvelua, maksavat siitä mielellään, jos palvelu on sitä, mitä he hakevat. Asiakkaat haluavat laatua ja katsovat myös pitopalvelun mainetta. Suosiomme on kasvanut koko 15 vuoden ajan, Asunen toteaa. 

Pitopalvelu on mahdollista saada pienempiin juhliin edullisemminkin, jos valitsee tarjolle esimerkiksi pelkän kylmän buffetpöydän. Yleensä pitopalvelut ovat valmiita räätälöimään menun joustavasti asiakkaiden tarpeiden mukaan.  


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja