Pitopalveluiden suosio kasvaa vuosi vuodelta, vaikka ammattilaisten loihtimasta menusta ja tarjoilusta saakin pulittaa kymmeniä euroja per juhlija.
Pitopalveluita käytetään erityisesti hääjuhlien järjestämisessä, mutta myös muiden merkkipäivien, kuten syntymäpäivien, ristiäisten ja valmistujaisten yhteydessä. Pitopalvelun ostaminen ei ole edullista lystiä, mutta mahdollisuus huolettomuuteen kiinnostaa suomalaisia juhlien järjestäjiä.
Love Me Do -häätapahtuman yleisöäänestyksessä parhaaksi pitopalveluksi valitussa Willitomaatti Cateringissa häämenun hinta pyörii yleensä 37–42 euron välillä per henkilö. Hinta sisältää ruoan ja kakun.
– Häämenumme sisältää buffet-tyyppisessä ratkaisussa 5–7 alkuruokaa, yleensä yhden lämpimän ruoan ja hääkakun kahvituksen, kertoo Jussi Peisa Willitomaatti Cateringista.
– Tämän lisäksi kuluja kertyy astioista, pöytäliinoista, kangasservieteistä, henkilökunnasta, kukka-asetelmista, valokuvaajasta ja tilavuokrasta.
Kokonaissumma hääjuhlaa varten nousee siis merkittävästi per vieras, kun kaikki kulut otetaan huomioon.
Peisan mukaan pitopalvelun suosio kasvaa jatkuvasti. Asiakkaat odottavat pitopalvelulta korkeaa laatua ja ovat siitä myös valmiita maksamaan.
– Käsityö ja laadukkaat raaka-aineet maksavat, hän kiteyttää.
"Asiakkaat haluvat laatua"
Kolmen parhaan joukkoon äänestyksessä yltänyt tamperelainen pitopalvelu Kokkipoika veloittaa hääjuhlatarjoilusta yleisimmillään 35–55 euroa per henkilö, jos henkilömäärä on vähintään 60.
