Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Härkäpapuja tunisialaisittain harissakastikkeella

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 31.08.2012 06:55

Kuten aiemmassa bloggauksessa mainitsin, vietimme tunisialaishenkistä iltaa ilman sen erityisempää syytä. Kesän viimeisimpinä (ja harvoina) lämpiminä iltoina se tuntui sopivan hetkeen täydellisesti. Ennen pääruokana ollutta makeaa lammaspataa, tarjoilin oman maan härkäpapuja harissakastikkeen kera (löytyy itämaisista ja hyvin varustetuista ruokakaupoista). Perinteinen tunisialainen tapa. Kun soittolistalta putkahti sattumalta soimaan oma suosikki, Anna Nygrenin A Night in Tunisia (Spotify-linkki), oli tunnelma katossa (vaikka terassilla olimmekin).

Istutin tänä vuonna ensimmäistä kertaa härkäpapuja. Kuvittelin niiden kasvavan hirmu korkeiksi ja kiertelevän tikun ympärille. Ne pääsivät kuitenkin vaeltelemaan pitkin kasvimaata ja muotoutuivat varsin haastavan mallisiksi. Lopussa kiitos kuitenkin seisoi ja pääsin korjaamaan puolet sadosta alkuruokaan. Resepti on tuoreille härkäpavuille, joita on varsin vaikeaa löytää kaupasta, mutta toimii varmasti myös kuivatuilla pavuilla. Mittana toimi muutenkin oma koura. Ei ole niin tarkkaa. Tulisen Harissan määrä kannattaa mitoittaa oman maun mukaan.

Härkäpapuja harissakastikkeella

neljälle

10-15 kourallista härkäpapupalkoja

1 luomusitruuna

3-4 tl harissaa

1-1,5 dl oliiviöljyä

3 tl juustokuminaa, hienonnettuna

suolaa

pippuria

Kuori härkäpapupalot. Purista sitruunan mehu kippoon. Tee kastike. Sekoita yhteen harissa, oliiviöljy, juustokumina, sitruunamehu, suola ja pippuri. Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi ja lisää pavut ja sitruunankuoret. Keitä papuja reilu 10 min, kunnes ne alkavat hiukan ruttaantua. Valuta ja anna jäähtyä. Sekoita kastikkeen kanssa ja tarjoile.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella - herkkua vartissaTäytetyt sipulit grossetolaiseen tapaanHummerikeitto katkaravuilla - taivaallistaNopea ja helppo korealainen vuohenputkilisukeClams Oreganata - helpot gratinoidut simpukatGambas al Pil Pil - säpäkkä katkarapu-tapas
alkuruokaharissahärkäpapukasvisruokareseptitunisialainen

Tuoreimmat aiheesta

alkuruoka
MTV Oy, All rights reserved
  • 16.09.201818:37
    gnocchi

    Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella - herkkua vartissa

  • 22.07.201819:51
    sipuli

    Täytetyt sipulit grossetolaiseen tapaan

  • 26.11.201717:09
    hummeri

    Hummerikeitto katkaravuilla - taivaallista

  • 04.06.201719:07
    korealainen

    Nopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke

  • 18.05.201712:00
    clam

    Clams Oreganata - helpot gratinoidut simpukat