Hans Välimäki vinkkaa: Näin onnistut valitsemaan kaupan parhaat pihvit

shutterstock_165717671
Lihatiskin työntekijöille kannattaa esittää rohkeasti kysymyksiä lihan laadusta. Shutterstock

Makuja.fi kysyi huippukokilta vinkkejä siihen, kuinka kuka tahansa onnistuu valitsemaan lihatiskin parhaat pihvit omaan ostoskoriinsa.

Huippukokki Hans Välimäki on tarkka siitä, millaisia pihvejä hän valitsee pannulle tai grilliin. Välimäki paljasti kikkansa siihen, kuinka kaupassa kannattaa toimia, jotta lopputulos olisi mahdollisimman onnistunut.

– Jos on epävarma siitä lihasta, mitä ostaa, niin kannattaa vähän kysellä – ja mieluummin menee paikkaan, jossa on lihatiskit, Välimäki vinkkaa.

Kokit eivät ole taikureita

Ensimmäisenä huippukokki muistuttaa, että huonolaatuisesta lihasta on mahdotonta valmistaa onnistuneita pihvejä. Jos ruokakaupassa ei ole tarjolla tiettyjä kriteereitä täyttävää raaka-ainetta, kannattaa harkita kahteen kertaan, ovatko pihvit todella ainoa kelpo vaihtoehto tulevaksi ateriaksi.

– Kokitkaan eivät ole taikureita: Jos raaka-aine on huono, niin ei siitä oikein millään pysty tekemään hyvää. Siksi mielestäni kannattaisi satsata enemmän pihvin laatuun, jos vaan kukkaro antaa myöten, Välimäki toteaa.

Kuinka kauan lihaa on riiputettu?

Toinen asia, joka ohjaa huippukokin pihvivalintoja on se, kuinka kauan lihaa on riiputettu. Välimäki itse kysyy aina rohkeasti tiskiltä asiasta.

– Kannattaa kysyä, että kuinka kauan lihaa on riiputettu, sillä usein liha on liian tuoretta. Silloin se ei ole ehtinyt vielä asettumaan, ja on koostumukseltaan ihan kumia, Välimäki kertoo.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!