Hamstraajat hamstraa, mutta Myllyn Parhaan toimitusjohtaja lupaa: "Makaroni ei lopu Suomesta"

3:15 Koronapaniikki tyhjensi ruokahyllyt Helsingissä – MTV kysyy, miksi ihmiset hamstraavat

Koronakriisi on saanut suomalaiset hamstraamaan ruokaa ja muun muassa vessapaperia koteihinsa ennennäkemättömällä tavalla. Hurja menekki on ollut esimerkiksi makaronipusseilla. Suomen suurimman pastatehtaan johtaja kuitenkin lupaa, että makaronipulaa ei ole näköpiirissä. 

Kerroimme aiemmin, että koronaviruksen pelko on saanut ihmiset ostamaan varastoon monia päivittäistavaroita. MTV Uutisten saamien kuvien perusteella hyllyt ovat jopa tyhjillään hamstraanien jäljiltä. Ruokaa ei kuitenkaan kannata ostaa varastoon älyttömiä määriä, muistuttivat puolestaan Martat. 

Makaronin tuotantoa lisätty Suomessa

Yksi kaupan hyllyistä huvenneista tuotteista on pasta ja erityisesti makaroni. Hyvinkäällä sijaitseva Myllyn Paras on Suomen suurin pastatehdas. Yli puolet Suomessa myytävästä pastasta tulee kyseiseltä tehtaalta. Myllyn Parhaalla ollaan jo muutaman viikon ajan huomattu kasvua erityisesti makaronin myynnissä. 

– Normaalisti teemme Hyvinkäällä pastaa 15 miljoonaa kiloa vuodessa. Viime viikkoina olemme kuitenkin lisänneet tuotantoa kaksinkertaisesti normaaliin määrään verrattuna, Myllyn Parhaan toimitusjohtaja Miska Kuusela sanoo.

Vaikka kauppojen hyllyt ovatkin melkoista tahtia tyhjentyneet pastasta, tavaraa toimitetaan kyllä Hyvinkäältä lisää, Kuusela lupaa.

– Makaroni ei lopu Suomesta. Se eroaa tuotteena esimerkiksi kananmunista: kanamunat voi loppua, koska kanat munivat yhden munan päivässä ja se on siinä. Munia ei tule enempää. Viljahan ei Suomesta lopu.

Kuusela uskoo, että suomalaiset hamstraavat makaronia erityisesti sen hyvän säilyvyyden vuoksi. Sen lisäksi kyseessä on suomalaisille hyvin tuttu ja turvallinen tuote – kriisinkin keskellä.

– Makaronilaatikkohan on edelleen Suomen suositun ruoka. Se on nopea ja helppo tehdä, Kuusela summaa. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja