Haluatko säästää ruokalaskussa? 6 tehovinkkiä kauppaostoksille

kauppa
Shutterstock

Huffington Post listasi keinoja, joiden avulla voit pienentää kauppalaskuasi. 

Yksinkertaisetkin muutokset kauppatottumuksissa voivat auttaa säästämään selvää rahaa. Muista seuraavat vinkit!

Älä ole liian merkkiuskovainen

Joskus halpamerkin alta voi löytyä tismalleen sama tuote kuin kalliinkin merkin alta. Osa tuotteista valmistetaan samalla tehtaalla, ja ainoa ero tuotteiden välillä on hinta ja pakkauksen ulkonäkö.

Syö kausiruokaa

Kausiruoasta puhutaan paljon, eikä syyttä. Kun ostat sesonkituotteita, saat ruokalaskuasi pienennettyä merkittävästi. Kesällä kannattaa suosia esimerkiksi kotimaisia kasviksia, joiden kilohinnat ovat hyvinkin alhaalla.

Suosi kuivattuja tuotteita

Kuivatut pavut ovat kilohinnaltaan todella edullista syötävää. Vaikka niiden valmistus ruoaksi vaatiikin enemmän aikaa kuin valmiiksi käyttökelpoisten tölkkituotteiden, näkyy säästö suoraan lompakossasi.

Tarkkaile myös ylimpiä ja alimpia hyllyjä

Ruokakauppa voi taktikoida asettamalla kalliimmat vaihtoehdot silmien tasolle, joten myös alimmat ja ylimmät hyllyt kannattaa syynätä tarkkaan, kun mietit, minkä tuotteen hyllyltä valitsisit. 

Valitse pesemättömiä vihanneksia

Jos olet valmis käyttämään aikaasi vihannesten pesuun, säästät rahaa kauppaostoksilla. Valmiiksi pestyt perunat ja porkkanat maksavat pesemättömiä enemmän.

Raasta ja viipaloi juustosi itse

Kilohintoja kannattaa seurata myös juustojen kohdalla. Valmiiksi raastetut tai viipaloidut juustot maksavat yleensä reilusti enemmän, kun vertailet juustojen kilohintoja. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.