Haluatko pysyä kylläisenä, mutta säästää kaloreissa? Kokeile tällaista smoothieta

smoothie (1)
Smoothien koostumus vaikuttaa siihen, miten kauan se pitää nälkää. Shutterstock

Tuoreen tutkimuksen mukaan koostumukseltaan paksu smoothie pitää nälkää paremmin kuin nestemäisempi, vaikka kaloreita olisi huomattavasti vähemmän. 

Hollantilaistutkimuksen mukaan koostumukseltaan paksumpi smoothie pitää nälkää paremmin kuin nestemäisempi, vaikka kaloreita olisi huomattavasti vähemmän. Vaikka tutkimukseen on osallistunut verrattain pieni määrä koehenkilöitä, sen tulokset ovat kiinnostavia. 

Viidestätoista koehenkilöstä koostunut ryhmä sai nautittavakseen kahta erilaista smoothieta tyhjään vatsaan – toinen oli paksua kuin vanukas, mutta sisälsi vain 100 kaloria kun taas toinen oli hyvin nestemäistä, mutta sisälsi 500 kaloria. 

Vaikka paksumpi smoothie sisälsi huomattavasti vähemmän kaloreita, koehenkilöt kertoivat sen pitävän paremmin nälkää kuin nestemäinen smoothie. Koehenkilöiden ruokahalu ei myöskään ollut suurempi seuraavalla aterialla, vaikka kaloriero oli huomattava aamiaisella. Tämä todistettiin buffet-pöydän avulla, josta koehenkilöt saivat syödä niin paljon kuin halusivat. Kumpikin ryhmä söi suurin piirtein saman verran, vaikka toinen ryhmä oli nauttinut huomattavasti vähemmän kaloreita aamiaisella. 

0:57
Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja