Haluatko pudottaa 5 kiloa painoa? Nämä 5 pientä muutosta voivat auttaa

shutterstock_379049350
Muutaman kilon painonpudotus voi onnistua helposti pienillä arjen muutoksilla. Shutterstock

Ihmisten, joilla on jo valmiiksi kohtalaisen terveelliset elämäntavat, on vaikea oivaltaa, miten saada paino putoamaan esimerkiksi viisi kiloa. Jos elämäntavat ovat huonot ja pudotettavia kiloja on paljon, kilot saattavat lähteä karisemaan nopeatakin tahtia ilmeisillä muutoksilla.

Men’s Health -sivusto listasi muutoksia, joiden avulla viiden kilon painonpudotus voi onnistua yllättävän helposti.

1. Mittaa annokset silmämääräisesti

Yksi syy siihen, etteivät ylimääräiset kilot putoa voi olla se, että annoskoot ovat liian suuria. Hyvä muistisääntö on annostella lautaselle kaksi kourallista kasviksia, yksi kourallinen täysjyvähiilihydraatteja ja yksi kourallinen puhdasta proteiinia. Jokaisella aterialla olisi hyvä myös nauttia loraus kasvirasvaa.

2. Älä syö liikaa myöskään terveellisiä ruokia

Jos syöt muuten jo terveellisesti, kokeile lautasen vaihtamista pienempään. Tämä on helppo keino päästä lähemmäksi viiden kilon painonpudotusta.

Cornellin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että ne henkilöt, jotka söivät pienemmältä lautaselta, söivät myös vähemmän kilokaloreita kuin ne, jotka söivät isommalta lautaselta.

3. Kirjoita viikon ajan ylös ruokasi

Sinusta voi tuntua, että syöt hyvin ja teet terveellisiä valintoja, mutta oikeasti sinulta voi jäädä huomaamatta pienet asiat, jotka lisäävät päivittäistä kalorimäärääsi. Hyvä keino selvittää, mitä todella tulee syötyä, on kirjoittaa viikon ajan ylös kaikki, mitä on syönyt. Nykyään on olemassa myös monia sovelluksia, joihin voi merkata ylös ruokansa ja sovellus laskee suoraan syödyt kalorit.

4. Nuku tarpeeksi yöllä

Ylimääräiset kilot saattavat kertyä niinkin yksinkertaisen asian kuin liian vähäisten yöunien takia. Joka yö olisi hyvä nukkua 7–9 tuntia. Riittävät yöunet antavat voimia tehdä terveellisiä valintoja sekä energiaa liikkumiseen.

5. Pidä hedelmiä aina saatavilla

Food and Brand -laboratorion tutkimuksessa on selvitetty, että ihmiset, jotka pitävät muroja ja limua aina saatavilla, painavat noin 10 kiloa enemmän kuin he, jotka eivät pidä näitä kotona. Hyvä keino on pitää terveellisiä välipaloja aina saatavilla. Tämä voi auttaa laihtumaan ylimääräiset viisi kiloa.

1:29

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja