Haluatko litteämmän vatsan? Syö näitä ruokia!

kirsikka,-parempi-ruoka,-smoothie
Shutterstock

Ruoka-aineet, joilla on detox-vaikutus, saavat kehosi työskentelemään hieman tehokkaammin ja lopputuloksena on kiinteämpi vatsa. 

Detox tunnetaan kehon kokonaisvaltaisena puhdistuskuurina, mutta myös yksittäisillä ruoka-aineilla voi tehostaa aineenvaihduntaa ja laittaa kuona-aineet kiertoon. 

1. Jalapeno

Tuliset ruoat nostavat hien pintaan ja laittavat kehon hommiin, eikä jalapeno ole poikkeus. Lisäksi tuliset ruoat saavat sinut juomaan enemmän vettä, mikä auttaa kehoasi puhdistumaan. 

2. Mansikka

Mansikoissa on runsaasti kuitua, mutta vain vähän kaloreita. Kuidun ansiosta tunnet olosi kylläisemmäksi, jolloin myös syöt vähemmän. 

3. Kirsikka

Kirsikoissa on runsaasti vettä ja kuitua, minkä lisäksi niillä on tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia, jotka auttavat laihtumaan. Lisäksi niiden sisältämät antioksidantit auttavat hyviä yöunia ja helpottavat painonsäätelyä. 

4. Tomaatti

Tomaattien avulla hallitset painoasi paremmin, sillä ne sisältävät runsaasti vettä ja auttavat näin nestetasapainon säilyttämisessä. Nestevaje aiheuttaa helposti esimerkiksi nälän tunnetta, mikä saa syömään enemmän kuin on tarve. Lisäksi tomaateissa on runsaasti kaliumia ja ne ehkäisevät turvotusta. 

5. Vihreät pavut

Pavuissa on reippaasti proteiinia ja K-vitamiinia, joka auttaa luita pysymään vahvoina. Vaikka niissä on vain 44 kaloria sadassa grammassa, niissä on 4 grammaa kuitua, mikä auttaa suolistoasi toimimaan tehokkaammin. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!