Mainos

Haluatko laihtua? Jätä nämä 3 asiaa pois ruokavaliostasi

Jos haluat elää terveellisemmin ja kenties pudottaa hieman painoa, on syytä kiinnittää huomiota ruokavalioon.

Voit harrastaa liikuntaa mielin määrin, mutta jos korvaat poltetut kalorit epäterveellisellä ruoalla, kemikaaleilla ja rasvalla, et luultavasti näe kovan työsi tuloksia kehossasi.

Vältä näitä herkkuja, jos haluat pudottaa painoa:

Einekset ja mikroruoat

Kaikki pakaste- ja mikroruoat on syytä hylätä ruokavaliosta. Valmisruoat ovat usein täynnä suolaa, rasvaa ja lisäaineita. Kurkista vaikka pakkauksen ainesosaluetteloa.

Sokeriset juomat

Vääränlaisista juomista saa helposti aivan liikaa sokeria ja kilokaloreita. Esimerkiksi limuissa on erittäin paljon kumpaakin. Jos juot limua veden sijaan, lihot suurella todennäköisyydellä.

Myös kofeiinipitoiset juomat voivat äkkiä näkyä vyötäröllä. Kahvissa itsessään on hyvin vähän kilokaloreita, mutta kun siihen lisää maitoa, kermaa ja sokeria, lisääntyvät kilokalorit hetkessä. Myös kahviloiden erikoiskahveissa saattaa olla yhtä paljon kilokaloreita kuin kokonaisessa ateriassa, vaikka niiden juominen ei vatsaa täytäkään.

Erilaiset lihajalosteet

Lihajalosteet ovat myös huono valinta, jos haluat päästä ylimääräisistä kiloista eroon.

Tavallisesti lihajalosteissa käytetään lihan rasvaisimpia osia, nahkaa ja muita osia, joita ei erikseen voisi myydä. Lisäksi lihajalosteissa on usein paljon säilöntäaineita, kemikaaleja ja natriumia.

Kannattaakin ehdottomasti pysytellä mieluummin vähärasvaisessa täyslihassa, josta kilokaloreita tulee paljon vähemmän ja ruokavalio kokonaisuudessaankin pysyy terveellisempänä.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja