Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Haluatko kokeilla jauhelihan kuivatusta? Näin se onnistuu!

Jauhelihaa voi myös kuivattaa.
Jauhelihaa voi myös kuivattaa.Shutterstock
Julkaistu 24.06.2014 16:05

MTV LIFESTYLE

Kuivattu jauheliha on kätevä ottaa mukaan esimerkiksi vaelluksille tai lisätä muutoin sosekeittojen sekaan. Piritta Kantojärvi neuvoo Viiden tähden vaellus -kirjassa kuinka se onnistuu.

Jauhelihan kuivatukseen kannattaa ostaa vähärasvaista lihaa, sillä rasva härskiintyy nopeasti ja heikentää lihan säilyvyyttä. Jauhelihan tulee olla äärimmäisen tuoretta, joten aloita kuivatus heti ostettuasi lihan.

Jauhelihan kuivatus

1. Paista liha paistinpannulla ja kypsennä ilman rasvaa miedolla lämmöllä. Murenna liha mahdollisimman pieneksi paiston aikana. Älä kuitenkaan ruskista lihaa.

2. Anna kypsän lihan jäähtyä leivinpaperin tai talouspaperin päällä.

3. Laita liha puhtaan leivinpaperin päälle. Laita uuniin 50 asteeseen ja jätä luukku auki.

4. Ota liha uunista pois heti, kun se on kuivunut. Kuivuuden voi tarkistaa halkaisemalla ison murun keskeltä kahtia. Jos liha on kovaa, niin se on tarpeeksi kuivaa. Kuivuminen kestää kiertoilmauunissa noin 3-3,5 tuntia.

Pakkaa sitten kuivattu liha annospusseihin. Säilytä kuivattu liha ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa. Liha kannattaa maustaa vasta, kun varsinaisesti otat sen käyttöön.

Liity Makuja.fi:n faniksi Facebookissa!

Makuja-sivuston Facebook-fanina luet ensimmäisenä keittiömaailman kuumimmat uutiset, saat ruokablogaajien sekä huippukokkien reseptit ja voit osallistua herkullisiin kilpailuihin! 

Lähde: Viiden tähden vaellus -kirja, Piritta Kantojärvi.

Lisää aiheesta:

"Aivan törkeän hyvän makuista!" – Helin helppo kalatahna yllättääOnko pakastimessasi jauhelihaa? Jos haluat tehdä siitä ruokaa, toimi näinTässä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöäTakuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu nätisti, eikä tule vetistä mössöäTee näistä tutuista aineksista entistä parempaa arkiruokaa – salaisuus piilee valmistustavassaTäydellisen mehevän broilerin takaa vain yksi asia: Jätä tuttu tuote kauppaan ja osta tätä!
LihaMausteetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos