Haluatko kokeilla jauhelihan kuivatusta? Näin se onnistuu!

jauheliha,-raaka,-kuivatus
Jauhelihaa voi myös kuivattaa. Shutterstock

Kuivattu jauheliha on kätevä ottaa mukaan esimerkiksi vaelluksille tai lisätä muutoin sosekeittojen sekaan. Piritta Kantojärvi neuvoo Viiden tähden vaellus -kirjassa kuinka se onnistuu.

Jauhelihan kuivatukseen kannattaa ostaa vähärasvaista lihaa, sillä rasva härskiintyy nopeasti ja heikentää lihan säilyvyyttä. Jauhelihan tulee olla äärimmäisen tuoretta, joten aloita kuivatus heti ostettuasi lihan.

Jauhelihan kuivatus

1. Paista liha paistinpannulla ja kypsennä ilman rasvaa miedolla lämmöllä. Murenna liha mahdollisimman pieneksi paiston aikana. Älä kuitenkaan ruskista lihaa.

2. Anna kypsän lihan jäähtyä leivinpaperin tai talouspaperin päällä.

3. Laita liha puhtaan leivinpaperin päälle. Laita uuniin 50 asteeseen ja jätä luukku auki.

4. Ota liha uunista pois heti, kun se on kuivunut. Kuivuuden voi tarkistaa halkaisemalla ison murun keskeltä kahtia. Jos liha on kovaa, niin se on tarpeeksi kuivaa. Kuivuminen kestää kiertoilmauunissa noin 3-3,5 tuntia.

Pakkaa sitten kuivattu liha annospusseihin. Säilytä kuivattu liha ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa. Liha kannattaa maustaa vasta, kun varsinaisesti otat sen käyttöön.

Makuja-sivuston Facebook-fanina luet ensimmäisenä keittiömaailman kuumimmat uutiset, saat ruokablogaajien sekä huippukokkien reseptit ja voit osallistua herkullisiin kilpailuihin! 

Lähde: Viiden tähden vaellus -kirja, Piritta Kantojärvi.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja