Gordon Ramsay täräyttää: Koronapandemia oli myös hyvä asia ravintoloille – "läävät" joutuivat sulkemaan ovensa

ramsay
Gordon Ramsayn mukaan koronapandemia erotteli jyvät akanoista ravintola-alalla. Shutterstock

Suorista kommenteistaan tunnettu kokki Gordon Ramsay on löytänyt koronaviruksesta myös "hopeareunuksen".

Gordon Ramsay ei tälläkään kertaa säästellyt sanojaan antaessaan taannoin brittiläiselle Radio Times -lehdelle haastattelun ravintola-alan tilanteesta.

"P***a on mennyttä"

Kun rääväsuukokilta kysyttiin koronan vaikutuksista ravintoloihin, kertoi hän löytäneensä alaa riepotellesta pandemia-ajasta niin sanotun hopeareunuksen.

Ramsayn mukaan hopeareunus on se, että koronapandemia pakotti huonoja ravintoloita hyvillä sijainneilla sulkemaan ovensa. 

– P***a on mennyttä, Ramsay täräytti haastattelussa.

Kokin mukaan monet huonot ravintolat ovat hyötyneet hyvistä sijainneista ja maksaneet niistä kallista vuokraa. Kun asiakkaita ei enää pandemian myötä tullutkaan automaattisesti ohikulkumatkalla, nämä "läävät", kuten Ramsay kyseisiä ravintoloita kuvailee, joutuivat lopettamaan toimintansa.

– Mutta nyt olemme pyyhkineet pöydän tyhjäksi, mikä on hyvä asia. 

Ramsay myöntää, että jo kaksi vuotta kestänyt pandemia on ollut ravintola-alalle murskaava. Tilanne on vetänyt monet polvilleen, mutta nyt näyttää kokin mukaan jo paremmalta. 

– Vuokranantajat eivät sano, että "pidä maksuista kaksi vuotta lomaa". 

Ramsayn mukaan tilanne on pyyhkinyt alalta ylimielisyyden

Ramsay arveli viime vuonna itse, että hänen oma ravintolabisneksensä menetti jopa 100 miljoona dollaria ensimmäisen pandemiavuoden aikana. Silti kokki näkee, että pandemiasta oli ravintola-alalle hyötyäkin, sillä tilanne on pakottanut nostamaan niin sanotusti rimaa.

– Asiakkaista on tullut viisaampia kahden vuoden aikana. He tietävät nyt paljon enemmän ruoasta ja ovat opetelleet tekemään hapanjuuren itse, joten se on pakottanut myös ravintola-alaa nostamaan rimaa. Tilanne on pyyhkinyt alalta ylimielisyyden. 

Ramsay käytti hyväkseen Jamie Oliverin epäonnistumisen

News.com.au -uutissivusto kertoo Ramsayn käyttäneen taannoin itsekin tilannetta hyväkseen, sillä kokki otti haltuunsa televisiokokki Jamie Oliverin vanhat ravintolatilat. 

– On surullista, että Jamie ei selvinnyt täällä. Tilat ovat upeat, Ramsay totesi Liverpool Echon haastattelussa.

Ramsayn mukaan hän ei ollut suunnitellut etukäteen valtaavansa Jamien tunnetun italialaisravintolaketjun tiloja. Ramsayn ja Oliverin huonoista väleistä on uutisoitu aiemmin paljon, mutta kaksikko on tiettävästi sittemmin sopinut riitansa.

– Jamie ja minä olemme ystäviä. Kaikki luulevat, että emme ole, mutta kyllä olemme. Kaksi kesää sitten istuimme yhdessä alas lastemme kanssa ja meillä oli huikea ilta jutellen, juoden, nauraen ja itkien, Ramsay tilitti ja jatkoi vielä:

– Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että olisin halunnut viedä juuri Jamien vanhat ravintolatilat. Ihan sama, kenen ne olivat ennen. Sijainti on vain kerrassaan täydellinen.

Lähteet: Insider, News.com.au

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.