Fazerin tutkimus: Yksi aamiaisruoka on nyt ylitse muiden – syötkö sinäkin?

Fazerin Suomalainen aamu 2014 -tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat aamupalakansaa ja tällä hetkellä kovassa nousussa ovat erityisesti erilaiset tuunatut puurot.

Fazerin Suomalainen aamu 2014 -tutkimuksen mukaan suomalaisten aamuja leimaa kiire. Aamuihin kaivataan erityisesti lisää unta, hellyydenosoituksia ja omaa aikaa. Lisäksi erityisesti miehet toivovat monipuolisempaa ja terveellisempää aamiaista. Kaksi kolmesta suomalaisesta syö aamupalaa päivittäin, mutta kiireessä – enemmistö valmistaa sen alle viidessä minuutissa.

Fazer tutki syyskuussa 2014 suomalaisten aamu- ja aamupalarutiineja. Suomalainen aamu 2014 -tutkimuksen toteutti tutkimusyhtiö Evidens Oy. Verkkopaneelitutkimukseen vastasi 1 172 suomalaista naista ja miestä. Tulokset edustavat kattavasti 15–75-vuotiaita suomalaisia.

Aamupalakansa ei ole aamuvirkkua sorttia

Suomalaisista vain viidesosa tunnustautuu aamuvirkuksi. Kolmasosa kertoo olevansa iltavirkku, ja 46 prosenttia arvioi olevansa molempia vaihtelevasti. 86 prosenttia kertoo syövänsä aamupalaa ainakin joinakin aamuina, ja 69 prosenttia syö aamiaista ehdottomasti joka aamu.

Korkeasti koulutetut syövät aamupalaa useammin kuin muut. Noin 10 prosenttia suomalaisista ei syö koskaan aamupalaa. Aamupalattomuus korostuu eniten 15–24-vuotiaiden keskuudessa, mutta myös 35–44-vuotiaiden joukossa moni jättää aamiaisen väliin.

Puurotrendi kasvussa Suomessakin

Valtaosa suomalaisista (73 prosenttia) syö aamiaisellaan puuroa ainakin joskus. Puuroa arvostetaan terveellisenä, edullisena ja nopeana aamiaisvaihtoehtona. Yli puolet (60 prosenttia) valitsee puuron, koska se pitää heidän mielestään nälän pitkään loitolla. Suomalaiset arvioivat puuron auttavan myös vatsan toiminnassa  ja painonhallinnassa.

Maailmalta levinnyt puuron tuunaustrendi näkyy myös Suomessa: sellaisenaan puuron syö vain 16 prosenttia. Puuro maistuu useimmille marjojen ja hedelmien tai voisilmän kanssa, lisäksi sitä nautitaan muun muassa mehukeiton, hillon, siemenien, raejuuston, rahkan ja jogurtin kanssa.

Myös Fazer on päättänyt tarttua vallitsevaan puurotrendiin ja laajentaa marraskuussa tuotevalikoimansa puuroihin. Kauppojen lisäksi puuroja tullaan myymään myös Amica-ravintoloissa.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja