Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fazerin suklaamuotti pysynyt samanlaisena jo vuosikymmeniä – tässäkö todellinen syy suklaan koloihin?

2:15Näin valmistuvat Fazerin suositut Turkinpippurit
Julkaistu 19.03.2018 13:16

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Laulaja Anssi Kelan päivitys on saanut ihmiset pohtimaan, mistä suomalaisten suosikkisuklaan kolot oikein juontavat juurensa. Selvitimme vastauksen tähän kiperään kysymykseen!

Videolta selviää, kuinka Turkinpippurit Fazerin tehtaalla oikein syntyvät.  

Makuja.fi uutisoi aiemmin laulaja Anssi Kelan Facebook-päivitysestä, jossa mies kertoi vihdoin ymmärtäneensä jotain todella mullistavaa Fazerin suklaalevyistä. 

Kelan päivitys on saanut ihmiset pohtimaan suklaan kanssa tarjoiltavia jännittäviä makuyhdistelmiä, mutta myös sitä, mistä nämä suklaapalojen päältä löytyvät kolot oikein juontavat juurensa. 

Muotin muoto valikoitunut suutuntuman mukaan

Kysyimme vastausta tähän päänvaivaa herättäneeseen kysymykseen Fazer Makeisten viestintäjohtajalta Liisa Eerolalta. 

– Oletuksemme on, että muotin muoto on valikoitunut sen perusteella, miten suklaapala parhaiten sulaa suussa, Eerola kertoo.

Fazerin Sininen -suklaata on valmistettu jo vuodesta 1922, ja suklaalevyn muoto on tiettävästi pysynyt melko muuttumattomana kaikki nämä vuodet. 

fazer suklaa mainosFazerin Sinistä on valmistettu jo vuodesta 1922 lähtien.Fazer

– Suklaamuotti on ollut saman mallinen niin kauan kuin muistamme, vähintäänkin siitä lähtien kun suklaan tuotanto pula-ajan jälkeen taas käynnistyi, Eerola toteaa.

suklaa_kysely

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Näin Fazerin Sinisen resepti päätyi Suomeen – yllättävät faktat satavuotiaasta suklaasta Ehditkö ikävöidä? Fazerin rakastettu karkki tekee paluun – "Moni muistaa lapsuudesta"Et ole vain kuvitellut asiaa! Tästä syystä joulukalenterien suklaa maistuu erilaiselta Mämmisuklaasta Fazerin seuraava hitti? Astetta erikoisemmat suklaamaut villitsivät suomalaisetTätä et tiennyt suosikkisuklaasta! Muistatko vielä Daim-patukasta vuosien varrella käytetyt nimet?Sata vuotta myynnissä olleen makeisen myynti hurjassa kasvussa: "Ilmiö on merkittävä"
SuklaaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Suklaa
  • 7.10.18:46
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän suklaalevyn? Palauta takaisin kauppaan!

  • 30.9.10:22
    Ruoka

    Aladdin- ja Paradis-konvehtirasioihin iso muutos

  • 24.9.17:16
    Joulu

    Kolme kuukautta jouluun: Tästä syystä joulumakeisia myydään jo nyt

  • 15.9.17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 6.9.17:31
    Ruoka

    Nyt on helppo brownie! Ellimaijan ohjeella "ihanan tahmea" lopputulos