Fazerin suklaamuotti pysynyt samanlaisena jo vuosikymmeniä – tässäkö todellinen syy suklaan koloihin?

Näin valmistuvat Fazerin suositut Turkinpippurit 2:15 Näin valmistuvat Fazerin suositut Turkinpippurit

Laulaja Anssi Kelan päivitys on saanut ihmiset pohtimaan, mistä suomalaisten suosikkisuklaan kolot oikein juontavat juurensa. Selvitimme vastauksen tähän kiperään kysymykseen!

Videolta selviää, kuinka Turkinpippurit Fazerin tehtaalla oikein syntyvät.  

Makuja.fi uutisoi aiemmin laulaja Anssi Kelan Facebook-päivitysestä, jossa mies kertoi vihdoin ymmärtäneensä jotain todella mullistavaa Fazerin suklaalevyistä. 

Kelan päivitys on saanut ihmiset pohtimaan suklaan kanssa tarjoiltavia jännittäviä makuyhdistelmiä, mutta myös sitä, mistä nämä suklaapalojen päältä löytyvät kolot oikein juontavat juurensa. 

Muotin muoto valikoitunut suutuntuman mukaan

Kysyimme vastausta tähän päänvaivaa herättäneeseen kysymykseen Fazer Makeisten viestintäjohtajalta Liisa Eerolalta

– Oletuksemme on, että muotin muoto on valikoitunut sen perusteella, miten suklaapala parhaiten sulaa suussa, Eerola kertoo.

Fazerin Sininen -suklaata on valmistettu jo vuodesta 1922, ja suklaalevyn muoto on tiettävästi pysynyt melko muuttumattomana kaikki nämä vuodet. 

– Suklaamuotti on ollut saman mallinen niin kauan kuin muistamme, vähintäänkin siitä lähtien kun suklaan tuotanto pula-ajan jälkeen taas käynnistyi, Eerola toteaa.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.