Etsitkö hyvää viiniä? Chileläinen viinintekijä paljastaa omat suosikkinsa: ”Saatat viimein löytää täydellisen makuparin”

0:57 Miten samppanja kaadetaan lasiin oikein?

Chileläisen viinintekijän mukaan hyvässä viinissa on kyse paljon muustakin kuin pelkästään siitä, miltä viini oikein maistuu. 

VIDEO: Videolla baarimestari näyttää mallia siitä, kuinka samppanja kaadetaan lasiin oikein.

Chileläisen Viña Tarapacán pääviinintekijän Sebastian Ruizin mukaan viinistä puhuttaessa tulisi kiinnittää huomiota myös siihen, millaisessa ympäristössä ja millaisin menetelmin viini on valmistettu. Luomuviinit ovatkin ryhmä, joita Ruiz suosittelee kokeilemaan.

Viña Tarapacán historia ulottuu aina vuoteen 1874, jolloin se perustettiin ylevien Andien juurelle. Nykyään Tarapacá on yksi chileläisen viinintuotannon ikonisimmista brändeistä, jonka viinejä viedään yli 60 maahan.

Lähde: Viinimaa

– On vaikea sanoa, onko luomuviini paremman makuista kuin tavallisesti tuotettu viini, mutta pidän luomuviinien konseptista, Ruiz kertoo Makuja.fi:lle ja lisää arvostavansa paljon ympäristön hyvinvointia.

Tarapacálla tehdään paljon töitä paitsi viinin, myös ympäristön ja kestävän kehityksen eteen. Tästä kertoo muun muassa vesivoimalaitos, joka tuottaa tilalle ympäristöystävällistä sähköä.

Täydellinen yhdistelmä löytyy kokeilemalla

Kun puhutaan itse viinistä ja sen yhdistämisestä ruokaan, Ruiz ei halua antaa ehdottomia suosituksia. Miehen mukaan jokaisen ihmisen makumaailma on erilainen, ja jokaisen täytyy löytää itse omat suosikkinsa.

– Vaikka on olemassa joitain sääntöjä, kokeilemalla rohkeasti uusia makupareja löytää parhaiten omat suosikkinsa, Ruiz toteaa.

– Jos valmistat kalaa, mutta sinulla on kaapissasi vain punaviiniä, saatat viimein löytää täydellisen makuparin, Ruiz toteaa.

Omaksi suosikkirypäleekseen Ruiz mainitsee Cabernet Sauvignonin, joka sopii miehen mukaan hyvin niin lihalle, juustoille kuin kalaruoille. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja