Ethän mokaa? Näin avaat ja kaadat juhlajuoman oikein – "Etiketti sanoo, että samppanjaa ei saa poksauttaa kuin vain..."

samppanja
Shutterstock

Eckerö Linen viiniasiantuntija Niko Mattila neuvoo, miten samppanjapullo kuuluu avata ja kuinka juhlajuoma tulee kaataa lasiin. Katso ohjeet videolta!

Suomen satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi yhä useampi suomalainen juhlii lasillisella samppanjaa. Alkon arvion mukaan itsenäisyyspäivän viikolla samppanioiden ja kuohuviinien myynti voi kasvaa jopa kolminkertaiseksi, tarkemmin sanottuna samppanjan myynnin odotetaan kasvavan reilut 440 prosenttia!

Samppanjan kasvava suosio on huomattu jo aiemmin Eckerö Linen risteilyaluksilla. Suomalaiset laivamatkustajat suosivat yhä enemmän laatua: samppanjan myynti on kasvanut edellisen vuoden kesään verrattuna Eckerö Linella 11 prosenttia.

– Suomalaiset juovat nykyisin vähemmän ja parempaa. Ennen juhlivalle naisporukalla on saattanut mennä kolme pulloa Freixenetia, nyt menee yksi tai kaksi pulloa samppanjaa, kertoo Eckerö Linen viiniasiantuntija Niko Mattila.

Katso videolta, miten kuohuviinipullo avataan ja tarjoillaan oikein.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja