Estä kananmunien halkeileminen – kokeile uskomattoman helppoa keittoniksiä
Helpon niksin avulla pystyy estämään kananmunien halkeilemisen keittämisen aikana.
Keitettyjen kananmunien kohdalla päänvaivaa saattaa aiheuttaa se, että liian kovalla teholla kypsyvät munat halkeilevat osuessaan toisiaan vasten veden kiehuessa. Allt om Mat -sivuston vinkillä tämän voi kuitenkin välttää yllättävän helposti.
Lisää kananmunien keitinveteen etikkaa
Etikkaa voidaan käyttää tunnetusti hyvin monipuolisesti apuna kodin askareissa, ja yllättäen se voi auttaa välttämään myös kananmunien halkeilun. Lisäämällä keitinveden joukkoon 1–2 ruokalusikallista etikkaa kananmunien kuoret säilyvät helpommin vahingoittumattomina.
Lähde: Altt om Mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan