Erikoinen herkku nousi Ruotsissa Google-hitiksi – kokeile kotona!

shutterstock_195532538 (1)
Shutterstock

Google julkaisi vastikään listan siitä, mitkä ruokaan liittyvät hakusanat ovat nostaneet suosiotaan eniten eri maiden Google-hauissa vuonna 2014. Ruotsissa kärkisijalle ylsi hieman erikoisempi jälkiruoka.

Erilaiset superruoat Chian siemenet mukaanlukien ovat nousseet tärkeäksi ruokatrendiksi. Tämä näkyy myös siinä, että ruoka-aineita koskevien Google-haukujen kasvussa Ruotsissa ykköseksi nousi vanukas, joka on valmistettu Chian siemenistä.

Chiasiemenistä valmistetun vanukkaan valmistaminen on helppoa, mutta se vie tovin aikaa. Siementen muuntuminen vanukkaaksi perustuu siihen, että niitä turvotetaan nesteessä, kuten vaikkapa maidossa. Illalla nesteeseen likoamaan laitetut siemenet ovat aamuun mennessä valmistuneet vanukkaan muotoon.

Chia-vanukas

1 annos

Ensimmäinen päivä:
2 dl maitoa
3 rkl chiasiemeniä
1 tl agavesiirappia

Toinen päivä:
puolikas pakastettu banaani
2–3 tl raakakaakaota
0,5 dl tattaria

1. Sekoita illalla maito, chiasiemenet ja agavesiirappi. Laita seos jääkaappiin.

2. Sekoita aamulla joukkoon banaani ja raakakaakao. Siirrä vanukas lasiin ja sirottele päälle tattaria.

Lähde: Mitt Kök

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!