Erikoinen herkku nousi Ruotsissa Google-hitiksi – kokeile kotona!

shutterstock_195532538 (1)
Shutterstock

Google julkaisi vastikään listan siitä, mitkä ruokaan liittyvät hakusanat ovat nostaneet suosiotaan eniten eri maiden Google-hauissa vuonna 2014. Ruotsissa kärkisijalle ylsi hieman erikoisempi jälkiruoka.

Erilaiset superruoat Chian siemenet mukaanlukien ovat nousseet tärkeäksi ruokatrendiksi. Tämä näkyy myös siinä, että ruoka-aineita koskevien Google-haukujen kasvussa Ruotsissa ykköseksi nousi vanukas, joka on valmistettu Chian siemenistä.

Chiasiemenistä valmistetun vanukkaan valmistaminen on helppoa, mutta se vie tovin aikaa. Siementen muuntuminen vanukkaaksi perustuu siihen, että niitä turvotetaan nesteessä, kuten vaikkapa maidossa. Illalla nesteeseen likoamaan laitetut siemenet ovat aamuun mennessä valmistuneet vanukkaan muotoon.

Chia-vanukas

1 annos

Ensimmäinen päivä:
2 dl maitoa
3 rkl chiasiemeniä
1 tl agavesiirappia

Toinen päivä:
puolikas pakastettu banaani
2–3 tl raakakaakaota
0,5 dl tattaria

1. Sekoita illalla maito, chiasiemenet ja agavesiirappi. Laita seos jääkaappiin.

2. Sekoita aamulla joukkoon banaani ja raakakaakao. Siirrä vanukas lasiin ja sirottele päälle tattaria.

Lähde: Mitt Kök

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.