Entistä parempaa kahvia – kokeile erilaisia valmistustapoja

chemex

Suodatinkahvia voidaan valmistaa kotona monin tavoin. Sähköllä toimivien kahvinkeittimien lisäksi markkinoilla on paljon myös manuaalisesti toimivia vaihtoehtoja, joilla valmistat aromikasta kahvia sekä isommalle porukalle että kuppi kerrallaan. 

Kahvin valmistaminen voi olla jo itsessään nautinto. Käsikäyttöiset kahvinvalmistusmenetelmät vaativat hieman enemmän vaivaa ja keskittymistä, mutta lopputuloksena saat juuri sellaista kahvia kuin haluat. Vaihtelemalla kahvilaatuja, jauhatusta ja veden määrää pystyt vaikuttamaan lopputulokseen rajattomasti. 

Manuaaliset kahvinvalmistusmenetelmät ovat nousseet suosioon kahvin maun, mutta myös niiden ulkonäön vuoksi. Kahvinkeittimet voivat olla myös designesineitä. 

Chemex – muutakin kuin kahvia

Chemexillä et valmista ainoastaan kahvia, vaan se on myös kaunis designesine. Tätä laitetta on valmistettu jo yli seitsemänkymmentä vuotta, mutta tänä vuonna Chemex on ehdoton hitti kahvinvalmistuksessa. Tämä laite suodattaa kahvista pois rasvat ja öljyt, jolloin lopputuloksena on pehmeä kahvinautinto.

Näin se toimii: Tiimalasin muotoisen lasikannun yläosaan taitellaan paksu, kasteltu erikoissuodatinpaperi, johon kahvi mitataan. Valmistamisessa kannattaa käyttää hieman tavallista suodatinkahvia karkeampaa kahvijauhatusta. Kuuma vesi kaadetaan kahvinpurujen päälle hitaasti pyörivin liikkein, ja annetaan suodattua. 

Kenelle: Chemex on näyttävä ratkaisu, kun halutaan valmistaa kahvia useammalle hengelle. Tyylikkään ulkomuotonsa vuoksi sopii hyvin myös lahjaksi.

Aeropress – yksinkertaisella hyvää

Aeropressillä kahvi valmistuu ilman ja paineen avulla. Aeropress koostuu vain kahdesta muovisylinteristä, joten se onkin kevyt kuljettaa mukana minne vain. Tarvitset ainoastaan kuumaa vettä, joten aeropress on hyvä vaihtoehto esimerkiksi mökille tai retkille.

Näin se toimii: Pyöreä suodatinpaperi laitetaan suodatinpidikkeeseen, ja sylinteriin lisätään kahvipurut ja kuuma vesi. Kahvi painetaan toisen sylinterin avulla hitaasti suodatinpaperin läpi suoraan kuppiin. Lyhyt uutto ja paine tuovat kahvin pehmeät aromit hyvin esille.

Kenelle: Aeropress on nopea tapa valmistaa maukasta kahvia yhdelle hengelle.

Pressopannu – edullisesti moneen käyttöön

Pressopannua käytetään perinteisesti ranskalaisen kahvin valmistamiseen. Pressopannun käyttö on helppoa, ja kahvin valmistukseen voi käyttää lähes minkä jauhatusasteen kahvia tahansa. Valmistuksessa ei käytetä ollenkaan suodatinpaperia, jolloin kahvin maku siirtyy paremmin veteen. Pressopannu on hintansa puolesta erittäin edullinen vaihtoehto.

Näin se toimii: Pressopannu kannattaa esilämmittää ennen käyttöä. Pannuun mitataan haluttu määrä kahvia ja kiehuva vesi kaadetaan päälle. Kahvin annetaan hautua 3–4 minuutin ajan, jonka jälkeen se suodatetaan painamalla mäntä rauhallisesti alas.

Kenelle: Pressopannuja löytyy eri kokoja, joten voit valmistaa aromikasta kahvia omien tarpeidesi mukaan. Sopii sekä omiin kahvihetkiin, että vieraille tarjoiluun.

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja