Eikö paino putoa? 15 helppoa keinoa avuksi kilojen karistamiseen

papusalaatti
Shutterstock

Joskus painon putoaminen voi olla pienestä kiinni. Helpot vinkit auttavat kiloja karisemaan, kokeile!

Jos vaa'an lukemat näyttävät jatkuvasti samalta, kannattaa järjestelmällisesti ottaa seuraavat helpot rutiinit osaksi arkea.

1. Juo teetä: Tutkimukset osoittavat, että teen juojilla on pienempi painoindeksi ja vähemmän rasvaa kehossa kuin heillä, jotka teetä eivät juo. Tärkeää on kuitenkin se, että olipa tee sitten mustaa, vihreää tai valkoista, sen tulee olla oikeaa teetä eikä yrttiteetä

2. Syö cayennepippureita: British Journal of Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan cayennepippurin sisältämä kapsaisiini lisäsi osallistujien rasvanpolttoa plaseboon verrattuna.

3. Vähennä käsiteltyjä hiilihydraatteja ruokavaliossasi: Ne eivät tee mitään muuta kuin edistävät kilojen kertymistä.

4. Syö enemmän vihanneksia: Ne tekevät olon kylläiseksi ilman turhia kilokaloreita. Muista vain välttää runsaskalorisia kastikkeita.

5. Syö enemmän hedelmiä: Kukaan ei ole lihonut lisättyään hedelmien syöntiään. Tämä koskee myös pahamaineisia ja "runsaasti" sokeria sisältäviä hedelmiä, kuten banaaneja ja meloneita. Hedelmä on aina parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi makeiset, joten anna mennä vaan, jos makeanhimo iskee!

6. Syö lisää proteiinia: Kun korvaat käsitellyt hiilihydraatit vähärasvaisella proteiinilla, olosi on kylläinen ja aineenvaihduntasi vilkastuu ruoan termisen vaikutuksen vuoksi.

7. Syö proteiinia säännöllisesti: On tärkeää säännöstellä päivittäinen proteiini pitkin päivää nautittavaksi. Kaikkia päivän proteiineja ei kannata syödä yhtenä annoksena päivällisellä, kuten monet tekevät. Jokaisen aterian ja välipalan tulisi sisältää hieman proteiinia.

8. Aloita ateriasi aina salaatilla: Salaatista saat täyttävää kuitua, joten syöt kokonaisuudessaan aterialla vähemmän kilokaloreita.

9. Juo vettä: Virginia Techin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan pari lasillista vettä ennen ateriaa johti testaajilla suurempaan painonpudotukseen 12 viikon aikana kuin ateriat ilman edeltävää vedenjuontia.

10. Älä unohda kuitua: Ajattele, että kuitu on kuin sieni. Se imee itseensä vettä ja saa sinut tuntemaan olosi kylläiseksi.

11. Lisää papuja salaattiisi: Se on hyvä tapa lisätä ateriaan kuitua, proteiinia ja terveellisiä hiilihydraatteja.

12. Vaihda kalorittomiin juomiin: Kaikki kilokalorit lasketaan, tulivatpa ne sitten juomista tai ruoasta. Valitse teetä, vettä tai rasvatonta maitoa ja unohda smoothiet, limut ja erikoiskahvit.

13. Syö aamiaista:American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan aamiaista syövät ihmiset onnistuvat paremmin pitkän tähtäimen painonpudotuksessa kuin aamiaiset väliin jättävät.

14. Korvaa lisukkeet höyrytetyillä vihanneksilla: Ravintoloissa on usein mahdollista korvata esimerkiksi ranskalaiset vihanneksilla. Sinun tarvitsee vain kysyä.

15. Käytä pienempiä lautasia ja kulhoja: Pieniin lautasiin mahtuu vähemmän ruokaa, vaikka annos näyttäisikin suurelta.

Lähde: Men's Health

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja