Da Capo, Pätkis, Suffeli, Jim – onko Suomen suosituin sinunkin lempparisi?

Suklaa pikkupatukat Jim Da Capo Suffeli pätkis
Mikä pikkupatukoista on oma suosikkisi? Fazer/Panda

Da Capo, Pätkis, Suffeli ja Jim – jokaisella suomalaisella lienee mielipide siitä, mikä näistä Fazerin pikkupatukoista on kaikkein paras. Mutta mikä patukoista onkaan myydyin?

Jos jostain makeisiin liittyvästä aiheesta saa aikaan makoisan kiistelyn suomalaisten keskuudessa, se on Fazerin pikkusuklaapatukoiden paremmuusjärjestys. Moni vannoo keksisuklaa Suffelin nimeen, toisten mielestä Jim-patukka on ainoa, joka erottuu edukseen joukosta. Suomen suosituin eli myydyin pikkupatukka on kuitenkin Fazerin mukaan, mikäs muukaan kuin Pätkis.

Pikkupatukoiden TOP 4:

1. Pätkis (markkinoille vuonna 1978)
2. Suffeli (markkinoille vuonna 1966)
3. Jim (markkinoille vuonna 1958)
4. Da Capo (markkinoille vuonna 1916)

– Pätkiksen ja Suffelin välinen ero on todella pieni eli Suffeli on hyvä haastaja, Fazer Makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo Makuja.fi-sivustolle.

Kolmanneksi myydyin patukoista on Jim ja neljänneksi Da Capo, joka on ollut markkinoilla jo yli 100 vuotta. Pätkiksen suosiosta kertoo myös se, että sitä hyödynnetään monipuolisesti esimerkiksi leivonnassa,

– Päätimme viime vuonna että vuoden lyhyin päivä joulukuussa on juuri sopiva Pätkis-päiväksi. Pätkiksen suosio näkyy myös leivonnassa: sitä käytetään paljon muun muassa kakuissa. Pätkis inspiroi myös käsityöläisiä muutaman vuoden takaisessa karkkineule-kisassa ja Novita teki ohjeen ”Oma Pätkis”-vauvanneuleesta.

Suosituimpien pikkupatukoiden joukkoon nousee myös Pandan suklaacrisp-patukka Ahaa. Se on viidestä klassikosta nuorin, sillä Ahaa tuotiin markkinoille vasta vuonna 1994.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja