Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Carpaccio alla Harry's Bar

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 30.11.2012 06:15

Raa'an lihan syöminen herättää monissa puistatuksia. Aivan turhaan. Kun hankit mahdollisimman laadukasta lihaa ja käsittelet sitä oikein, on liha suussa mureimmillaan. Ja samalla jopa freshiä. Tunnetuimmat raa'an lihan muodot ovat carpaccio ja tartar. Tässä alkuperäinen (?) ohje carpaccion nauttimiseen. Se kehitettiin Harry's Barissa Venetsiassa todennäköisesti vuonna 1950. Kokkina ja ravintoloitsijana toimi Giuseppe Cipriani. Nimensä annos sai renesanssimaalari Vittore Carpaccion mukaan, joka suosi maalauksissaan lihanpunaista ja -ruskeaa väriä. Ohje on lainattu mainiosta Marko Koskisen Passione-kirjasta.

Lihan voi hoidella paperinohueksi kolmella tapaa. Pyytää lihakauppiasta tekemään sen. Nuijia ohuita viipaleita kahden kelmun välissä. Tai pistää liha kohmettumaan pakkaseen ja leikata helpommin leikattavasta lihasta hiuksen hienoja arkkeja. Itse tein tällä kertaa keskimmäisen. Olisi voinut nuijia enemmänkin eli anna mennä ohuemmaksi kuin kuvassa näkyy. Purutuntumaa tuli liiaksi, mutta hyvin maistui silti. Olennaisinta on hankkia mahdollisimman laadukkaita raaka-aineita, koska kaikki nautitaan raakoina.

Reseptejä on monia ja lihaa valmistellaan usein etukäteen esim. sitruunamehulla ja oliiviöljyllä, joiden hapot kypsentävät sitä muutamassa minuutissa. Ja teethän majoneesin itse. Ohjeen löydät täältä. Originaalireseptissä majoneesi oli maustettu tryffelillä. Toimii. Hienostunut, helppo ja nopea alkuruoka.

Carpaccio alla Harry's Bar

neljälle

400 g härän sisäfileetä, ohuen ohuina viipaleina

8 herkkusientä, ohuina suikaleina

1/2 punasipulia, ohuina suikaleina

2 rkl majoneesia (jos mahd., niin tryffelillä maustettuna)

1/2 punttia rucolaa

1 rkl parmesaanilastuja

balsamicoa

suolaa

pippuria

Leikkaa tai nuiji liha paperinohuiksi viipaleiksi ja asettele lautasille. Mausta juuri ennen tarjoilua suolalla ja pippurilla.

Sekoita sienten ja sipulien sekaan hiukan balsamicoa ja pyöräytä. Asettele ne lihan päälle. Lisää päälle hiukan majoneesia, rucolaa ja parmesaanilastuja.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella - herkkua vartissaTäytetyt sipulit grossetolaiseen tapaanHummerikeitto katkaravuilla - taivaallistaNopea ja helppo korealainen vuohenputkilisukeClams Oreganata - helpot gratinoidut simpukatGambas al Pil Pil - säpäkkä katkarapu-tapas
alkuruokacarpaccioItaliaitalialainenpassioneresepti

Tuoreimmat aiheesta

alkuruoka
MTV Oy, All rights reserved
  • 16.09.201818:37
    gnocchi

    Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella - herkkua vartissa

  • 22.07.201819:51
    sipuli

    Täytetyt sipulit grossetolaiseen tapaan

  • 26.11.201717:09
    hummeri

    Hummerikeitto katkaravuilla - taivaallista

  • 04.06.201719:07
    korealainen

    Nopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke

  • 18.05.201712:00
    clam

    Clams Oreganata - helpot gratinoidut simpukat