Miten työpäivän aikana saa parhaiten vireystilaansa nostettua? Lue biohakkerin vinkit.
Aiemmin ihmisten päivät vaativat fyysisen työn vuoksi paljon energiaa, mutta niin sanotut rekkamiehen lounaat ovat tuttuja myös istumatyötä tekevien piirissä.
Liian runsas syöminen tainnuttaa lounasbuffetista suoraan tuoliin istahtavan työntekijän ja pistää toivomaan ruokatauon jälkeistä ruokalepoa.
– Biohakkerointi on parempaa elämää ja itsensä päivittämistä tieteen, teknologian sekä luonnon avulla. Ihminen voi vaikuttaa keskittymiskykyynsä ja vireystilaansa syömällä oikein, kertoo biohakkeri ja lääkäri Olli Sovijärvi.
Työpäivän ateriat tulisikin rakentaa elimistönsä tarpeet tiedostaen ja halut unohtaen. Aivotyötä tekeviä Sovijärvi muistuttaa siitä, että aivoista 60 prosenttia on rasvaa. Erityisesti ihmisen elimistö tarvitsee omega-3-rasvahappoja, joita saa runsaasti esimerkiksi kalasta ja pähkinöistä. Monityydyttymättömiä rasvoja sisältävä lounas auttaa pitämään ajatuksenjuoksun luistavana.
Näyttöpäätteen edessä päivänsä viettävä työntekijä voi kärsiä katkeilevien mietteiden lisäksi silmien rasittumisesta. Silmille voi antaa hieman lepoa ne hetkeksi sulkemalla, mutta biohakkerilla on ongelmaan myös herkullinen lääke.
– Mustikat uudistavat verkkokalvoa. Metsämustikat jopa pensasmustikoita paremmin, Sovijärvi vinkkaa.
Vieläkin piristävämpää kahvia
Kahvistaan kannattaa biohakkerin mielestä olla tarkka.
