8:04

Asiantuntija kannustaa vaihtamaan iltapäiväkahvin tähän juomaan: ”Työpäivä tuntuu hauskemmalta ja iloisemmalta”

Vaikka suomalaiset ovat tunnetusti kahvikansaa, myös tee kiinnostaa ihmisiä yhä enemmän. 

Huomenta Suomi Extrassa keskusteltiin koko ajan suosiotaan kasvattavasta teekulttuurista Théhuoneen perustaja Nina Lindgrenin ja Helsinki Coffee Festival -järjestäjä Maija Kestilän kanssa.

Millaisia teenjuojia me suomalaiset oikein olemme?

– Olemme uteliaita teenjuojia: suomalaiset tykkäävät maistella erilaisia makuja ja vaihdella niitä vuodenajan mukaan. Keväällä halutaan maistella vihreämpiä laatuja, syksyllä taas tummempia ja talvella mausteisempia, Lindgren toteaa.

Pussiteetä ei kannata hävetä

Vannoutuneimmankin kahvinjuojan kannattaisi asiantuntijan mukaan vaihtaa edes yksi kahvikupillinen päivässä teehen. Lindgrenin mukaan tee on hyvä vaihtoehto iltapäivän piristäjäksi, sillä teellä on sekä virkistävä että rauhoittava vaikutus – ja nämä vaikutukset kestävät pitkään.

– Työpäivä tuntuu hauskemmalta ja iloisemmalta, kun juo teetä välissä, Lindgren toteaa.

Teetä kannattaa ryhtyä maistelemaan rohkeasti, sillä sen nauttiminen on pitkälti makukysymys. Perinteinen ruokakaupan pussitee voi olla varsin hyvä vaihtoehto.

– Teen juominen on pitkälti makukysymys. Jos pussitee maistuu, se on ihan ok, Lindgren toteaa.

Millaisena tee kannattaa mieluiten nauttia? Miten kahvifestivaalit liittyvät teehen? Katso koko haastattelu videolta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja