Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Artisokka-trilogia: Tomaattinen artisokka-kanapata

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 05.04.2012 06:58

Artisokka-trilogian kolmannessa osassa otetaan käyttöön purkkiartisokka ja laitetaan se luonteikkaaseen, mutta olennaiseen sivurooliin. Tomaattisen artisokka-kanapadan kanssa voit nauttia riisiä, perunaa tai rapeaa leipää. Joku voi innostua tekemään tästä vaikka pastakastikkeen (pilko silloin kana pienemmäksi). Voit käyttää valko- tai punaviiniä makusi (tai avatun pullon) mukaan. Broileri voi olla mitä tahansa osaa luuttomana. Todella simppeliä ja supermaukasta!

Tutustu myös aiempiin artisokkaohjeisiin: täytettynä ja paistettuna juutalaiseen tapaan.

Tomaattinen artisokka-kanapata

neljälle

2 broilerin rintafileetä tai 4 koiven lihat luuttomana

1 prk artisokansydämiä (mieluiten vedessä), suupalan kokoisiksi pilkottuna

1 tlk tomaattimurskaa

1 sipuli, hienonnettuna

4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

kourallinen oliiveja, kivet pois (voi olla vihreitä ja/tai mustia)

2 rkl kapriksia

1,5 dl puna- tai valkoviiniä

2 rkl balsamietikkaa

1 tl timjamia

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

lehtipersiljaa, koristeeksi

Pilko broilerifileet neljään osaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista fileiden pinta ja freesaa sipulia pannulla. Laske hiukan lämpöä, lisää valkosipuli ja timjami ja freesaa pieni hetki. Kaada pannulle viini ja kiehauta. Kaavi maut mukaan pannunpohjalta. Kaada mukaan tomaattimurska ja etikka. Peitä kannella ja anna hautua 30 min. Lisää puolivälissä artisokat, oliivit ja kaprikset. Mausta lopussa mieleiseksi. Koristele persiljalla ja tarjoile.

VINKKI! Lisään purkkitomaattimurskaan yleensä hiukan hunajaa tai sokeria makua pyöristämään.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Helppo, nopea ja herkullinen sitruuna-artisokkapastaArtisokka-trilogia: Tomaattinen artisokka-kanapataArtisokka-trilogia: Täytetyt artisokatArtisokka-trilogia: Paistettuna juutalaiseen tapaan
artisokkabroilerikanaresepti

Tuoreimmat aiheesta

artisokka
  • 04.05.201719:56
    pasta

    Helppo, nopea ja herkullinen sitruuna-artisokkapasta

  • 04.04.201206:58
    resepti

    Artisokka-trilogia: Täytetyt artisokat

  • 03.04.201206:55
    resepti

    Artisokka-trilogia: Paistettuna juutalaiseen tapaan