Artisokka-trilogian kolmannessa osassa otetaan käyttöön purkkiartisokka ja laitetaan se luonteikkaaseen, mutta olennaiseen sivurooliin. Tomaattisen artisokka-kanapadan kanssa voit nauttia riisiä, perunaa tai rapeaa leipää. Joku voi innostua tekemään tästä vaikka pastakastikkeen (pilko silloin kana pienemmäksi). Voit käyttää valko- tai punaviiniä makusi (tai avatun pullon) mukaan. Broileri voi olla mitä tahansa osaa luuttomana. Todella simppeliä ja supermaukasta!
Tutustu myös aiempiin artisokkaohjeisiin: täytettynä ja paistettuna juutalaiseen tapaan.
Tomaattinen artisokka-kanapata
neljälle
2 broilerin rintafileetä tai 4 koiven lihat luuttomana
1 prk artisokansydämiä (mieluiten vedessä), suupalan kokoisiksi pilkottuna
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli, hienonnettuna

