Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Artisokka-trilogia: Täytetyt artisokat

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 04.04.2012 06:58

Artisokka-trilogian toisessa osassa olisi tarjolla suosituin italialainen tapa kokata tätä kevätherkkua, täytettynä, carciofi ripieni. Ensimmäisessä osassa kokattiin artisokkaa juutalaiseen tapaan ja lopuksi tomaattista artisokka-kanapataa.

Carciofi ripieni Artisokkaa täytettynä

neljälle

4 artisokkaa

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

lehtipersiljaa silputtuna

2 rkl tuoretta minttua silputtuna

ripaus chilirouhetta

leivänmuruja/korppujauhoja

1 dl kuivaa valkoviiniä

1 sitruunan mehu

oliiviöljyä

suolaa

Laita uuni lämpiämään. Tee täyte: freesaa valkosipulia, yrttejä ja chiliä pannulla. Sekoita kulhossa yrtti-valkosipuliseos, leivänmurut, oliiviöljy ja sitruunamehu. Koostumus on kiinteä, mutta kostea. Perkaa artisokat (opetusvideo). Poista niistä keskusta ja täytä seoksella. Laita uunivuokaan varsi ylöspäin. Kaada pohjalle viini ja vettä n. 5 mm vettä. Kaada artisokkien päälle hiukan oliiviöljyä ja mausta suolalla. Peitä vuoka foliolla. Hauduta uunissa n. 1,5 tuntia. Valele välillä artisokkia vedellä. Lisää vettä tarvittaessa. Tarjoile ja nauti.

MTV Oy, All rights reservedPS. Muistathan, että keskustelu käy aina kuumana Sivumaun Facebook-sivuilla.

Lisää aiheesta:

Helppo, nopea ja herkullinen sitruuna-artisokkapastaArtisokka-trilogia: Tomaattinen artisokka-kanapataArtisokka-trilogia: Täytetyt artisokatArtisokka-trilogia: Paistettuna juutalaiseen tapaan
artisokkaresepti

Tuoreimmat aiheesta

artisokka
  • 04.05.201719:56
    pasta

    Helppo, nopea ja herkullinen sitruuna-artisokkapasta

  • 05.04.201206:58
    broileri

    Artisokka-trilogia: Tomaattinen artisokka-kanapata

  • 03.04.201206:55
    resepti

    Artisokka-trilogia: Paistettuna juutalaiseen tapaan