Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Artisokka-trilogia: Paistettuna juutalaiseen tapaan

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 03.04.2012 06:55

En ollut koskaan rohjennut ostaa tuoretta latva-artisokkaa, koska olin epävarma sen käsittelystä. Pääsiäinen on Italiassa ja etenkin Roomassa artisokkasesongin aikaa ja odotan innolla pääseväni kaluamaan tätä roomalaisten suurinta herkkua. Halusin kuitenkin päästä sinuiksi raaka-aineen kanssa, ettei siellä tarvitse ihmetellä, miten ruoka on tehty. Käsittely sujui yllättävän mutkattomasti ja lopputulos oli herkullinen. Tein viikonlopun aikana artisokkaa kolmella tapaa, jotka jaan tämän viikon aikana trilogiassa, jos vaikka joku rohkenisi testata pääsiäisenä. Trilogian toisessa osassa artisokka täytetään ja haudutetaan kypsäksi. Lopuksi tehdään tomaattista artisokka-kanapataa. 

MTV Oy, All rights reserved

Artisokka tuntuu ensikertalaisen kädessä varmasti oudolta, joten täsäs parit tutoriaalit. Artisokan perkaaminen hoituu tällä tavoin (video). Ja syöminen näin (video).

Ensimmäisenä ja yksinkertaisimpana versiona tein Rooman juutalaisgheton pääsiäisherkkua.

Carciofi alla giudea - paistettua artisokkaa juutalaiseen tapaan

neljälle

8 artisokkaa

1 sitruunan mehu

3-4 dl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Laita peratut artisokat odottamaan sitruunaiseen veteen, etteivät ne tummu. Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa/kasarissa. Valuta ja kuivaa artisokat hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita kattilaan varsi ylöspäin. Tunge ne vieritysten, jotta ne pysyvät paiston aikana pystyssä. Öljyä pitäisi olla yli puolenväliin artisokkia. Laske lämpöä ja anna paistua noin 15 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Kääntele niitä välillä, jotta kaikki puolet paistuvat. Lisää lämpöä ja nosta artisokat pystyyn. Paina lastalla niitä pohjaa vasten niin, että lehdet aukevat. Paista vielä 5 minuuttia ja valuta kullanruskeat artisokat talouspaperin päällä. Tarjoile heti.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Helppo, nopea ja herkullinen sitruuna-artisokkapastaArtisokka-trilogia: Tomaattinen artisokka-kanapataArtisokka-trilogia: Täytetyt artisokatArtisokka-trilogia: Paistettuna juutalaiseen tapaan
artisokkaresepti
MTV Oy, All rights reserved

Tuoreimmat aiheesta

artisokka
  • 04.05.201719:56
    pasta

    Helppo, nopea ja herkullinen sitruuna-artisokkapasta

  • 05.04.201206:58
    broileri

    Artisokka-trilogia: Tomaattinen artisokka-kanapata

  • 04.04.201206:58
    resepti

    Artisokka-trilogia: Täytetyt artisokat