Mainos

Alko paljastaa Suomen suosituimman juhlajuoman: "Ehdoton kuplajuomaykkönen"

Loppukevät on valmistujaisjuhlien aikaa, mutta millaista kuohujuomaa suomalaiskodeissa perinteisesti nautitaan suuren juhlan kunniaksi?

Tulevana viikonloppuna useassa suomalaiskodissa vietetään valmistujaisjuhlia, joiden kunniaksi nautitaan kuohuvaa. Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna, mikä on suomalaisten suosikki kuohujuomien joukosta?

– Cava on ehdoton kuplajuomaykkönen, Vilkuna kertoo.

TIESITKÖ? Cava on niin kutsutulla samppanjamenetelmällä valmistettava kuohuviini, jota tuotetaan Espanjan Kataloniassa.

Samppanjaa suomalaiset ostavan niin ikään tärkeiden juhlien kunniaksi kilisteltäväksi – oman budjettinsa sallimissa rajoissa. Myös maailman suosituin kuohuviini, prosecco, on suomalaisten mieleen.

– Trendikkäät valitsevat nyt proseccoa, joka sopiikin hyvin suurelle joukolle tarjottavaksi kuplajuomaksi mutkattoman hedelmäisyytensä ja muutaman gramman jäännössokerin pyöristämän päärynäisen makunsa ansiosta, Vilkuna toteaa.

Jos oma kuohuviinisuosikki on tarkoitus käydä ostamassa vielä ennen valmistujaisjuhlia, kannattaako huolestua siitä, että suosituimmat tuotteet loppuvat hyllystä?

– Osaamme varautua hyvin kysyntään edellisten sesonkien perusteella. Tietysti, jos jokin juoma saa erityisen hyvät arviot valtamediassa, se saattaa tilapäisesti loppua. Korvaavia tuotteita löytyy kyllä, kannattaa kysyä myyjältä vinkkejä muutenkin, Vilkuna toteaa.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja