Alko paljastaa Suomen suosituimman juhlajuoman: "Ehdoton kuplajuomaykkönen"

kuohuviini, Alko, vappu, juhla
Lehtikuva

Loppukevät on valmistujaisjuhlien aikaa, mutta millaista kuohujuomaa suomalaiskodeissa perinteisesti nautitaan suuren juhlan kunniaksi?

Tulevana viikonloppuna useassa suomalaiskodissa vietetään valmistujaisjuhlia, joiden kunniaksi nautitaan kuohuvaa. Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna, mikä on suomalaisten suosikki kuohujuomien joukosta?

– Cava on ehdoton kuplajuomaykkönen, Vilkuna kertoo.

TIESITKÖ? Cava on niin kutsutulla samppanjamenetelmällä valmistettava kuohuviini, jota tuotetaan Espanjan Kataloniassa.

Samppanjaa suomalaiset ostavan niin ikään tärkeiden juhlien kunniaksi kilisteltäväksi – oman budjettinsa sallimissa rajoissa. Myös maailman suosituin kuohuviini, prosecco, on suomalaisten mieleen.

– Trendikkäät valitsevat nyt proseccoa, joka sopiikin hyvin suurelle joukolle tarjottavaksi kuplajuomaksi mutkattoman hedelmäisyytensä ja muutaman gramman jäännössokerin pyöristämän päärynäisen makunsa ansiosta, Vilkuna toteaa.

Jos oma kuohuviinisuosikki on tarkoitus käydä ostamassa vielä ennen valmistujaisjuhlia, kannattaako huolestua siitä, että suosituimmat tuotteet loppuvat hyllystä?

– Osaamme varautua hyvin kysyntään edellisten sesonkien perusteella. Tietysti, jos jokin juoma saa erityisen hyvät arviot valtamediassa, se saattaa tilapäisesti loppua. Korvaavia tuotteita löytyy kyllä, kannattaa kysyä myyjältä vinkkejä muutenkin, Vilkuna toteaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja