Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä ikinä tee näin, kun pilkot raaka-aineita veitsellä! Suomalainen keittiömestari muistuttaa: Täysin väärä ja vaarallinen tapa

11:30Kotikokin veitset: Michelin -palkittu ravintoloitsija Filip Langhoff kertoo kaiken olennaisen veitsistä
Julkaistu 20.10.2020 19:59

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suomalainen huippukokki Filip Langhoff antoi lokakuussa kotikokeille veitsivinkkejä MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Keittiömestari näytti myös, miten raaka-aineita leikataan veitsellä turvallisesti.

Michelin-tähtitaustainen suomalainen huippukokki Filip Langhoff antoi Viiden jälkeen -ohjelmassa veitsivinkkejä, jotka jokaisen kotikokin kannattaa muistaa. Langhoff muun muassa kertoi, miten veitset pidetään terävänä ja listasi, mitä veitsiä jokaisen kotikokin keittiöstä tulisi ainakin löytyä.

– Sanoisin näin, että kolme tai ehkä neljä veistä ovat sellaisia, mitkä tarvitsisi löytyä kotikeittiöstä, Langhoff aloittaa.

LUE MYÖS: Huippukokki listaa: Neljä veistä, jotka tulisi löytyä jokaisen suomalaisen keittiöstä – onko sinulla nämä?

Tärkein vinkki kotikokeille: "Älä ikinä pidä kiinni mistään tällä tavalla"

Heading 3

shutterstock_137642165
Tässä kuvassa kurkkua pidellään väärin ja vaarallisesti: sormet ovat vaarassa jäädä veitsen alle.Shutterstock

Viiden jälkeen -ohjelman juontaja Lauri Kottonen tiedusteli veitsikoulun lopuksi Langhoffilta, mikä olisi se kaikista tärkein vinkki veitsen käytössä kotikokeille. Langhoffilta tuli vastaus kuin apteekin hyllyltä:

– Yritä oppia se, että älä ikinä pidä kiinni mistään (raaka-aineesta) tällä tavalla. Yritä aina muistaa, että sormet näin taakse, koska veitsi liikkuu tässä, Langhoff demonstroi.

Sormet eivät siis saa olla veistä kohti, vaan niiden tulisi kaartua raaka-aineesta kiinni pitäessä veitsestä poispäin. Videon lopusta näet tarkemmin, mitä Langhoff tarkoittaa.

– Kokkikoulussa sain aikoinaan oppia asian vaikeamman tien kautta. Sormet menee tuohon eteen ja jää veitsen alle. Toinen on se, että peukalon pitäisi aina olla näiden muiden sormien takana. Muuten sattuu, Langhoff muistutti vielä.

Miten veitsiä pitäisi huoltaa? Mikä on oikea tapa pilkkoa sipuli tai bataatti?  Miten sormien tulisi pitää kiinni raaka-aineesta veitsellä pilkotessa? Katso videolta Filip Langhoffin vinkit. 

Lisää aiheesta:

Nämä kokkikoulussa opetettavat asiat jokaisen kotikokin pitäisi tietää: "Tulevat usein tarpeeseen"Huippukokki listaa: Neljä veistä, jotka tulisi löytyä jokaisen suomalaisen keittiöstäKalakauppias Kalle näyttää, miten kala tulisi oikeasti fileoida – suomalaiset sortuvat yhteen virheeseen: Älä työnnä!Teetkö itse samalla tavalla? Näin sipuli pitäisi oikeasti pilkkoa – suomalainen huippukokki näyttääHuippukokki listaa: Neljä veistä, jotka tulisi löytyä jokaisen suomalaisen keittiöstä – onko sinulla nämä?Gordon Ramsayn listaus: 5 perustaitoa, jotka jokaisen ruoanlaittajan tulisi osata keittiössä – osaatko sinä?
RuokaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 06:29
    Nuoret

    Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää

  • Eilen17:08
    Luonto ja eläimet

    Päiväkodin ruoasta löytyi hiiri Haukiputaalla –"Mikäs möykky täällä on!"

  • Eilen16:59
    Arkiruoka

    Suomalaiset kävelevät tämän ohi päivittäin – arkiruokien superraaka-aine piilee pakastealtaassa

  • Eilen08:15
    Hedelmät

    Hedelmä, jota kannattaa nyt ostaa – edukas kuitupommi!

  • 16.11.17:14
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"