Mainos

Älä ikinä tee näin, kun pilkot raaka-aineita veitsellä! Suomalainen keittiömestari muistuttaa: Täysin väärä ja vaarallinen tapa

Suomalainen huippukokki Filip Langhoff antoi lokakuussa kotikokeille veitsivinkkejä MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Keittiömestari näytti myös, miten raaka-aineita leikataan veitsellä turvallisesti.

Michelin-tähtitaustainen suomalainen huippukokki Filip Langhoff antoi Viiden jälkeen -ohjelmassa veitsivinkkejä, jotka jokaisen kotikokin kannattaa muistaa. Langhoff muun muassa kertoi, miten veitset pidetään terävänä ja listasi, mitä veitsiä jokaisen kotikokin keittiöstä tulisi ainakin löytyä.

– Sanoisin näin, että kolme tai ehkä neljä veistä ovat sellaisia, mitkä tarvitsisi löytyä kotikeittiöstä, Langhoff aloittaa.

Tärkein vinkki kotikokeille: "Älä ikinä pidä kiinni mistään tällä tavalla"

Viiden jälkeen -ohjelman juontaja Lauri Kottonen tiedusteli veitsikoulun lopuksi Langhoffilta, mikä olisi se kaikista tärkein vinkki veitsen käytössä kotikokeille. Langhoffilta tuli vastaus kuin apteekin hyllyltä:

– Yritä oppia se, että älä ikinä pidä kiinni mistään (raaka-aineesta) tällä tavalla. Yritä aina muistaa, että sormet näin taakse, koska veitsi liikkuu tässä, Langhoff demonstroi.

Sormet eivät siis saa olla veistä kohti, vaan niiden tulisi kaartua raaka-aineesta kiinni pitäessä veitsestä poispäin. Videon lopusta näet tarkemmin, mitä Langhoff tarkoittaa.

– Kokkikoulussa sain aikoinaan oppia asian vaikeamman tien kautta. Sormet menee tuohon eteen ja jää veitsen alle. Toinen on se, että peukalon pitäisi aina olla näiden muiden sormien takana. Muuten sattuu, Langhoff muistutti vielä.

Miten veitsiä pitäisi huoltaa? Mikä on oikea tapa pilkkoa sipuli tai bataatti?  Miten sormien tulisi pitää kiinni raaka-aineesta veitsellä pilkotessa? Katso videolta Filip Langhoffin vinkit. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja