Tässä huikaiseva herkku viikonloppuaamiaiselle ja erityisesti isänpäivälle. Idea löytyi Tastespotting-blogista. Toimii mainiosti brunssilla, välipalana ja illanistujaisissa. Tätä torttua voi säätää mielensä ja jääkaapin sisällön mukaan huoletta. Voitaikinaa kannattaa pitää muutenkin aina pakkasessa, sillä siitä voi loihtia esim. tällä metodilla mitä moninaisempia herkkuja, jos yllätysvieraat tai hiuko yllättää.
Unohdin tällä kertaa laittaa kokonaan juustoraastetta ja toimi niinkin. Tein aluksi kahdella pienellä levyllä, mutta yhdistin ne lopussa, kun kananmuna alkoi valahtaa ulos.
Aamiaistorttu
neljälle
4 voitaikinalevyä
2 sipulia, ohuina puolikuusiivuina
8 pekonisuikaletta
6 siivua bataattia (n. 5 mm paksua)
0,5 dl juustoraastetta, esim. emmental tai gruyere
4 kananmunaa
1 kananmunankeltuainen
2 rkl voita
2 rkl öljyä
tuoreita yrttejä, esim. persiljaa, ruohosipulia, basilikaa
suolaa
pippuria
Anna voitaikinalevyn sulaa huoneenlämpöiseksi pellillä voipaperin päällä. Lämmitä pannulla keskilämmössä öljyä ja voita. Laita sipuli pannulle ja anna sen karamellisoitua hiljalleen puolisen tuntia. Jos pannulle mahtuu, niin paista siinä myös pekonia kevyesti rapeaksi tai omalla pannulla. Mausta sipulia hiukan suolalla.