Aamiaistorttu pekonista, munista, sipulista ja bataatista

MTV Oy, All rights reserved

Tässä huikaiseva herkku viikonloppuaamiaiselle ja erityisesti isänpäivälle. Idea löytyi Tastespotting-blogista. Toimii mainiosti brunssilla, välipalana ja illanistujaisissa. Tätä torttua voi säätää mielensä ja jääkaapin sisällön mukaan huoletta. Voitaikinaa kannattaa pitää muutenkin aina pakkasessa, sillä siitä voi loihtia esim. tällä metodilla mitä moninaisempia herkkuja, jos yllätysvieraat tai hiuko yllättää.

Unohdin tällä kertaa laittaa kokonaan juustoraastetta ja toimi niinkin. Tein aluksi kahdella pienellä levyllä, mutta yhdistin ne lopussa, kun kananmuna alkoi valahtaa ulos.

Aamiaistorttu

neljälle

4 voitaikinalevyä

2 sipulia, ohuina puolikuusiivuina

8 pekonisuikaletta

6 siivua bataattia (n. 5 mm paksua)

0,5 dl juustoraastetta, esim. emmental tai gruyere

4 kananmunaa

1 kananmunankeltuainen

2 rkl voita

2 rkl öljyä

tuoreita yrttejä, esim. persiljaa, ruohosipulia, basilikaa

suolaa

pippuria

Anna voitaikinalevyn sulaa huoneenlämpöiseksi pellillä voipaperin päällä. Lämmitä pannulla keskilämmössä öljyä ja voita. Laita sipuli pannulle ja anna sen karamellisoitua hiljalleen puolisen tuntia. Jos pannulle mahtuu, niin paista siinä myös pekonia kevyesti rapeaksi tai omalla pannulla. Mausta sipulia hiukan suolalla.

Lämmitä uuni 220 asteeseen. Kun taikinaa voi käsitellä, voit liittää levyt yhteen yhdeksi isoksi levyksi tai taiteilla jokaiselle syöjälle omansa. Taita levyn reunoja sisäänpäin, jotta saat ohuen korotetun reunan. Töki haarukalla keskiosaa muutamaan kertaan. Voitele reunat keltuaisella. Laita paistumaan uuniin vajaaksi 10 minuutiksi ja ota heti pois, kun taikina alkaa saada väriä. Keitä sillä välin bataattisiivuja vedessä 5 min.

Lado voitaikinalevylle tasaisesti karamellisoitua sipulia. Laita mukaan pekonia ja bataattia. Riko tasaisesti keskiosaan kananmunia. Pienellä levyllä ne voivat valahtaa reunoille, mutta yritä nostaa keltuaiset tortun päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita uudelleen uuniin ja paista, kunnes kananmuna näyttää sinulle sopivan kypsältä ja reunat alkavat saada väriä, noin 10 min. Koristele tuoreilla yrteillä ja nauti.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.