Tässä huikaiseva herkku viikonloppuaamiaiselle ja erityisesti isänpäivälle. Idea löytyi Tastespotting-blogista. Toimii mainiosti brunssilla, välipalana ja illanistujaisissa. Tätä torttua voi säätää mielensä ja jääkaapin sisällön mukaan huoletta. Voitaikinaa kannattaa pitää muutenkin aina pakkasessa, sillä siitä voi loihtia esim. tällä metodilla mitä moninaisempia herkkuja, jos yllätysvieraat tai hiuko yllättää.
Unohdin tällä kertaa laittaa kokonaan juustoraastetta ja toimi niinkin. Tein aluksi kahdella pienellä levyllä, mutta yhdistin ne lopussa, kun kananmuna alkoi valahtaa ulos.
Aamiaistorttu
neljälle
4 voitaikinalevyä
2 sipulia, ohuina puolikuusiivuina
8 pekonisuikaletta
6 siivua bataattia (n. 5 mm paksua)
0,5 dl juustoraastetta, esim. emmental tai gruyere
4 kananmunaa
1 kananmunankeltuainen
2 rkl voita




