8 maukasta vaihtoehtoa: Kesävartalolle suotuisimmat ruoat

saksanpähkinä
Shutterstock

Uima-asussa hyvältä näyttäminen onnistuu entistä helpommin, kun lisäät seuraavat 8 ruokaa ruokavalioosi.

Jos mielit näyttää parhaimmiltasi uimapuvussa, kannattaa turvautua ainakin turvotusta ehkäiseviin ruokiin. Näin sekä kroppa että mieli saavat lisää energiaa. Jos olo tuntuu yhtään turvonneelta ja tukalalta, ei taatusti tee mieli näyttäytyä rannalla.

Turvotusta ehkäisevien vaikutusten lisäksi kannattaa katse kääntää ruokiin, jotka tekevät olon kylläiseksi ja antavat lisää energiaa vähin kilokalorein.

Kokeile seuraavia ruokia:

1. Vesimeloni

Vesimeloni sopii kesään kuin nakutettu. Se on myös painoaan tarkkailevan paras ystävä. Se on makea ja raikas ja tyydyttää makeannälän, mutta se on myös hyvin vesipitoinen ja näin ollen terveellinen. Kun syöt runsaasti vettä sisältäviä ruokia, olosi tuntuu kylläisemmältä ja pysyt nesteytettynä kesän helteillä.

2. Vadelmat

Vadelmat ovat makeita ja sopivat niin välipalaksi kuin jälkiruoaksi. Niissä on kuitenkin myös paljon kuitua ja kuidun syöminen on yhdistetty painonnousun ehkäisyyn ja painonpudotuksen edistämiseen. Syö pari desiä vadelmia päivässä!

3. Kurkku

Kurkkuviipaleet ovat rouskuvia ja nesteyttäviä, mutta ne ovat oiva välipala, kun kaipaat apua litteämpää vatsaa. Kurkku sisältää paljon vettä ja niinpä kurkun pureskelu sipsien tai voileipäkeksien sijaan tekee taatusti vartalostasi hoikemman.

4.  Avokado

Avokadot ovat yksi terveellisempiä rasvan lähteitä. Niissä on myös paljon antioksidantteja. Sen sijaan, että käyttäisit ruoissa majoneesipohjaisia kastikkeita tai levitteitä, kokeile muussattua avokadoa. Sen koostumus on kermainen ja täyteläinen ja ravintoarvo kohdillaan. Lisää kuitenkin runsaasti sitruunamehua, jotta avokadososeesi ei muutu ruskeaksi.

5. Sienet

Sienet ovat lihaisa, mutta vähäkalorinen lisuke pataruokiin ja salaatteihin. Niissä on runsaasti antioksidantteja ja ne auttavat parantamaan immuunijärjestelmää. Laita hampurilaisen väliin pihvin sijasta Portobello-sieni.

6. Jogurtti

Oikein valittu jogurtti auttaa vähentämään turvotusta. Valitse sellainen jogurtti, joka sisältää eläviä bakteereja. Syö tätä herkkua päivittäin. Vähärasvainen ja maustamaton jogurtti sopii yhdessä vaikkapa tuoreiden hedelmien ja myslin kanssa aamupalaksi. 

7. Kvinoa

Kvinoa ei ole oikeastaan vilja, mutta sen syöminen saa sinut uskomaan, että syöt tärkkelystä – ilman hiilihydraatti-övereitä. Kvinoassa on myös paljon proteiinia, kivennäisaineita ja vitamiineja.

8. Saksanpähkinät

Tuliko ahmittua grillibileissä? Ei hätää. Syö saksanpähkinöitä aamiaiseksi eikä sinun tarvitse huolehtia rannalla turvotuksesta. Kun syöt saksanpähkinöitä rasvaisen aterian jälkeen, saatat vähentää ruoan haitallisia vaikutuksia.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.