6 ovelaa laihtumisjippoa – oletko jo kokeillut näitä?

punainen lautanen
Shutterstock

Painonpudotus ja terveellinen ruokavalio ovat koko elämän kestävä kamppailu epäterveellistä syömistä vastaan. Tämä ei silti tarkoita sitä, etteikö olisi kikkoja, joiden avulla voit pudottaa pari epätoivottua kiloa salamannopeasti.

Muutamilla pikku jipoilla voit huijata kehoasi hoikistumaan nopeammin. Vilkaise alla olevasta listasta, oletko jo kokeillut näitä toimivia laihdutusvinkkejä!

1. Punainen lautanen

Joidenkin tutkimusten mukaan lautasen väri todella vaikuttaa siihen, kuinka paljon syömme. Punaiselta lautaselta aterioivat syövät vähemmän kuin ne, ketkä syövät valkoiselta tai siniseltä lautaselta. Tutkijoiden mukaan tämä voi johtua siitä, että punainen väri assosioituu aivoissamme lopettamiseen. 

2. Haistele rakastamaasi ruokaa ennen terveellisen ruoan syömistä

Kavahdatko kasvisten hajua ja makua? Älä huoli, ongelmaan on keksitty lääke: haistele ruokakaupassa tai kotona ensin ruokaa, jota rakastat. Tutun ja hyvänmakuisen ruoan haisteleminen vähentää pahanmakuiseksi mieltämäsi ruoan tuomaa ahdistusta. Saatat hajun tuoman mielihyvän avulla jopa rakastua myös siihen vähemmän miellyttävään ruokalajiin, sillä hyvän olon hormonit jylläävät jo kehossasi! 

3. Illallista japanilaisessa ravintolassa

Hiljattain tehdyn selvityksen mukaan japanilaiset naiset elävät kauimmin. Se ei ole ihme, sillä japanilaisten ruokavalioon kuuluu ennätysmäärä mielettömän terveellisiä ruokalajeja: vihreää teetä, paljon kasviksia ja kalaa. Ota oppia japanilaisilta, ja aloita kuuri miellyttävimmällä mahdollisella tavalla: käy illallisella sushiravintolassa. 

4. Enemmän chiliä

Appetite -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ihmiset syövät jopa 30 prosenttia vähemmän, jos lisäävät annokseensa chiliä. Tulisuus tuo ruokaan paljon lisää makuvivahteita, mikä johtaa hitaampaan ja nautiskelevampaan syömisrytmiin. Siirry siis tulisen ruokavalion kannalle!

5. Syö aamiaiseksi kananmunia

Tuoreen tutkimuksen mukaan paljon rasvaa, mutta niukasti hiilihydraatteja sisältävä aamiainen auttaa merkittävästi painonpudotuksessa. Sen sijaan runsaasti hiilihydraatteja mutta vähän rasvoja sisältävä aamiainen voi kohottaa painoa. Syy tähän on hyvin yksinkertainen: runsaasti hiilihydraattia sisältävä aamiainen saa verensokerisi ensin nousemaan yhtäkkiä, ja sitten laskemaan nopeasti alas. Tämän seurauksena sinun tekee mieli napostella jotain jo ennen lounasaikaa. Sen sijaan hyviä rasvoja sisältävä, proteiinipitoinen aamiainen pitää sinut pitkään kylläisenä.

Kananmunat ovat tähän tarkoitukseen erinomainen aamiainen, sillä ne sisältävät runsaasti hyödyllisiä pehmeitä rasvoja ja proteiinia. Avokado ajaa myös saman asian, sillä se sisältää runsaasti kuitua ja pehmeitä rasvahappoja.

6. Lisää ruokaasi kanelia

Kanelissa on paljon hyödyllisiä antioksidantteja ja sillä on tutkitusti verenpainetta alentava vaikutus. Ja koska se maistuu niin hyvältä, ei ole mitään erityistä syytä olla lisäämättä sitä kaikkeen mahdolliseen!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja