5 hyvää syytä syödä kaurapuuroa – paras aamupala painonpudotukseen!

kaurapuuro
Kaurapuuron päälle voi laittaa vaikka omia suosikkimarjoja. Shutterstock

Jos haluaa pudottaa painoa, kannattaa kiinnittää huomiota myös aamupalaan.

Kaurapuuro on terveellinen ja vatsaystävällinen aamupala. Se on paras valinta aamupalaksi myös painonpudottajalle. Kaurapuuro valmistuu helposti ja sitä voi tuunata muun muassa marjoilla, hedelmillä ja pähkinöillä. Popsugar-sivusto listasi viisi hyvää syytä, miksi kaurapuuro on paras aamupala laihduttajalle.

1. Alentaa kolesterolia ja kaventaa vyötäröä

Tutkimuksissa on selvinnyt, että kaurapuuroa päivittäin syövillä oli alemmat kolesteroliarvot ja kapeampi vyötärö kuin heillä, jotka söivät saman määrän hiilihydraatteja nuudelien muodossa. Tämä siis osoittaa, ettei hiilihydraatteja tarvitse jättää syömättä, vaan kiinnittää huomiota niiden laatuun!

2. Pitää kylläisenä pidempään

Kaurapuuron sisältämä kuitu pitää sinut kylläisenä pidempään, etkä tarvitse turhia naposteltavia ennen lounasta. Keho sulattaa kaurapuron hitaammin, kuin vaikka sokeriset murot. Se pitää verensokerin tasaisena, energian ylhäällä ja nälän poissa.

3. Hiilihydraatit kannattaa ajoittaa aamuun

Ravitsemusterapeutit neuvovat, että painoa pudottaessa kannattaa sijoittaa hiilihydraatit aamuun. Hiilihydraatit palavat paremmin aamun ja päivän aikana kuin yöllä. Aamulla nautittuna hiilihydraatit eivät jää polttamatta ja muotoudu rasvaksi vyötärölle.

4. Nopea valmistaa

Kaurapuuron keittämisessä menee vain noin 10 minuuttia. Siinä menee vain hieman pidempään kuin vaikka murojen tai muun epäterveellisemmän syömisessä. Jos aamulla on kiire, voit valmistaa illalla myös tuorepuuron, joka on aamulla heti valmis syötäväksi.

5. Helppo tuunata

Kaurapuuro ei muutu tylsäksi, jos sen tuunaa eri tavoilla. Puuron päälle voi lisätä erilaisia lisukkeita, kuten marjoja, hedelmiä, pähkinöitä tai siemeniä. Yhdistelmiä on rajattomasti!

Lähde: Popsugar

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.