5 hyvää syytä syödä kaurapuuroa – paras aamupala painonpudotukseen!
Jos haluaa pudottaa painoa, kannattaa kiinnittää huomiota myös aamupalaan.
Kaurapuuro on terveellinen ja vatsaystävällinen aamupala. Se on paras valinta aamupalaksi myös painonpudottajalle. Kaurapuuro valmistuu helposti ja sitä voi tuunata muun muassa marjoilla, hedelmillä ja pähkinöillä. Popsugar-sivusto listasi viisi hyvää syytä, miksi kaurapuuro on paras aamupala laihduttajalle.
1. Alentaa kolesterolia ja kaventaa vyötäröä
Tutkimuksissa on selvinnyt, että kaurapuuroa päivittäin syövillä oli alemmat kolesteroliarvot ja kapeampi vyötärö kuin heillä, jotka söivät saman määrän hiilihydraatteja nuudelien muodossa. Tämä siis osoittaa, ettei hiilihydraatteja tarvitse jättää syömättä, vaan kiinnittää huomiota niiden laatuun!
2. Pitää kylläisenä pidempään
Kaurapuuron sisältämä kuitu pitää sinut kylläisenä pidempään, etkä tarvitse turhia naposteltavia ennen lounasta. Keho sulattaa kaurapuron hitaammin, kuin vaikka sokeriset murot. Se pitää verensokerin tasaisena, energian ylhäällä ja nälän poissa.
3. Hiilihydraatit kannattaa ajoittaa aamuun
Ravitsemusterapeutit neuvovat, että painoa pudottaessa kannattaa sijoittaa hiilihydraatit aamuun. Hiilihydraatit palavat paremmin aamun ja päivän aikana kuin yöllä. Aamulla nautittuna hiilihydraatit eivät jää polttamatta ja muotoudu rasvaksi vyötärölle.
4. Nopea valmistaa
Kaurapuuron keittämisessä menee vain noin 10 minuuttia. Siinä menee vain hieman pidempään kuin vaikka murojen tai muun epäterveellisemmän syömisessä. Jos aamulla on kiire, voit valmistaa illalla myös tuorepuuron, joka on aamulla heti valmis syötäväksi.
5. Helppo tuunata
Kaurapuuro ei muutu tylsäksi, jos sen tuunaa eri tavoilla. Puuron päälle voi lisätä erilaisia lisukkeita, kuten marjoja, hedelmiä, pähkinöitä tai siemeniä. Yhdistelmiä on rajattomasti!
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka