5 hyvää syytä syödä kaurapuuroa – paras aamupala painonpudotukseen!

kaurapuuro
Kaurapuuron päälle voi laittaa vaikka omia suosikkimarjoja. Shutterstock

Jos haluaa pudottaa painoa, kannattaa kiinnittää huomiota myös aamupalaan.

Kaurapuuro on terveellinen ja vatsaystävällinen aamupala. Se on paras valinta aamupalaksi myös painonpudottajalle. Kaurapuuro valmistuu helposti ja sitä voi tuunata muun muassa marjoilla, hedelmillä ja pähkinöillä. Popsugar-sivusto listasi viisi hyvää syytä, miksi kaurapuuro on paras aamupala laihduttajalle.

1. Alentaa kolesterolia ja kaventaa vyötäröä

Tutkimuksissa on selvinnyt, että kaurapuuroa päivittäin syövillä oli alemmat kolesteroliarvot ja kapeampi vyötärö kuin heillä, jotka söivät saman määrän hiilihydraatteja nuudelien muodossa. Tämä siis osoittaa, ettei hiilihydraatteja tarvitse jättää syömättä, vaan kiinnittää huomiota niiden laatuun!

2. Pitää kylläisenä pidempään

Kaurapuuron sisältämä kuitu pitää sinut kylläisenä pidempään, etkä tarvitse turhia naposteltavia ennen lounasta. Keho sulattaa kaurapuron hitaammin, kuin vaikka sokeriset murot. Se pitää verensokerin tasaisena, energian ylhäällä ja nälän poissa.

3. Hiilihydraatit kannattaa ajoittaa aamuun

Ravitsemusterapeutit neuvovat, että painoa pudottaessa kannattaa sijoittaa hiilihydraatit aamuun. Hiilihydraatit palavat paremmin aamun ja päivän aikana kuin yöllä. Aamulla nautittuna hiilihydraatit eivät jää polttamatta ja muotoudu rasvaksi vyötärölle.

4. Nopea valmistaa

Kaurapuuron keittämisessä menee vain noin 10 minuuttia. Siinä menee vain hieman pidempään kuin vaikka murojen tai muun epäterveellisemmän syömisessä. Jos aamulla on kiire, voit valmistaa illalla myös tuorepuuron, joka on aamulla heti valmis syötäväksi.

5. Helppo tuunata

Kaurapuuro ei muutu tylsäksi, jos sen tuunaa eri tavoilla. Puuron päälle voi lisätä erilaisia lisukkeita, kuten marjoja, hedelmiä, pähkinöitä tai siemeniä. Yhdistelmiä on rajattomasti!

Lähde: Popsugar

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja