30 pastareseptiä joka lähtöön

Aika kerätä blogin varrelle kertyneet pastaohjeet nippuun. Niitä kertyi peräti 30 erilaista, vaikka tuntui, että olen kirjoitellut niitä harvakseltaan.

Karsastin ja yhä hiukan pastareseptien kirjoittamista, koska vaikka pasta upea ruoka onkin, se on "vain pasta". Arvostan itse enemmän yksinkertaisten pastojen viimeisen päälle hiottua tekniikkaa ja parhaita raaka-aineita enkä niinkään mitä erikoisempia makuyhtälöitä. Kun nyt kelasin läpi postaamani pastat, niin koen onnekseni pysyneeni tolkun rajoissa enkä ole yrittänyt kuin pari kertaa jotain outoa kuten mac'n'cheese burgeria. Siitäkin tuli toki hyvä. Kaiken tämän pastailoittelun keskellä haluan korostaa lajin olevan kiinni nimen omaan hyvistä raaka-aineista ja pastan ymmärtämisestä. Kastikkeen tulee maustaa pasta eikä pastan lillua kastikkeen keskellä. Suomessa mätätään usein pastaan kaikkea yltäkylläisesti ja se on yksinkertaisesti väärin, mitä tulee italialaiseen lähestymiseen. 2-5 raaka-ainetta ja korostetaan niiden makuja ja komboa. Sitä on hyvä pasta. Itse pastan tulee aina maistua soosin läpi. Siksi myös laadukas pasta on tärkeä elementti. Usein tärkein.

PS. Otin tähän mukaan vain yhden lasagnen. Tsekkaa myös muut lasagnereseptit!


PASTAKLASSIKOT


LIHATTOMAT PASTAT




MUUT


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!