Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

30 pastareseptiä joka lähtöön

Julkaistu 23.10.2018 19:34

Aika kerätä blogin varrelle kertyneet pastaohjeet nippuun. Niitä kertyi peräti 30 erilaista, vaikka tuntui, että olen kirjoitellut niitä harvakseltaan.

Karsastin ja yhä hiukan pastareseptien kirjoittamista, koska vaikka pasta upea ruoka onkin, se on "vain pasta". Arvostan itse enemmän yksinkertaisten pastojen viimeisen päälle hiottua tekniikkaa ja parhaita raaka-aineita enkä niinkään mitä erikoisempia makuyhtälöitä. Kun nyt kelasin läpi postaamani pastat, niin koen onnekseni pysyneeni tolkun rajoissa enkä ole yrittänyt kuin pari kertaa jotain outoa kuten mac'n'cheese burgeria. Siitäkin tuli toki hyvä. Kaiken tämän pastailoittelun keskellä haluan korostaa lajin olevan kiinni nimen omaan hyvistä raaka-aineista ja pastan ymmärtämisestä. Kastikkeen tulee maustaa pasta eikä pastan lillua kastikkeen keskellä. Suomessa mätätään usein pastaan kaikkea yltäkylläisesti ja se on yksinkertaisesti väärin, mitä tulee italialaiseen lähestymiseen. 2-5 raaka-ainetta ja korostetaan niiden makuja ja komboa. Sitä on hyvä pasta. Itse pastan tulee aina maistua soosin läpi. Siksi myös laadukas pasta on tärkeä elementti. Usein tärkein.

PS. Otin tähän mukaan vain yhden lasagnen. Tsekkaa myös muut lasagnereseptit!

PASTAKLASSIKOT

Klassinen lihapullapasta

Cacio e Pepe

Pasta alla Norma

Pasta all'arrabbiata

Pasta Carbonara

Pestopasta

Spaghetti alla puttanesca

Lasagne alla bolognese

LIHATTOMAT PASTAT

Herkkutattipasta

Sadonkorjuu-cannellonit kolmen juuston kastikkeella

Sitruuna-artisokkapasta

Pasta Primavera

Munakoiso-tomaatti-mozzarellapasta

Kesäkurpitsa-kikhernepasta

Perunapasta vol. 1 - pestoa ja vihreitä papuja

Perunapasta vol. 2 - "pyttipannu"

Sitruunainen Pasta Alfredo

Gratinoitu pastavuoka - italialainen makaronilaatikko

Kesäinen pasta kukkakaalista ja parsasta

MUUT

Sieni-kapris-kanapasta

Tomaattinen kanapasta

Kana-Alfredo -lasagnerullat

Taco-pasta

Mac 'n' Cheese kinkulla Anthony Bourdainin tyyliin

Papu-salamipasta

Musta Pasta Carbonara uppomunalla

Sitruunainen katkarapupasta chilillä

Mac 'n' Cheese Burger

Katkarapu-rucolapasta

Ykköspasta pekonista ja herneistä

Lisää aiheesta:

Kanapasta uunissa ja neljä muuta lyömätöntä pastaa – helppoa arkiruokaa jopa alle euron annoshintaanSe AITO Pasta Bolognese. Eikun Tagliatelle al Ragù alla Bolognese.Gratinoitu pastavuoka - italialainen makaronilaatikko25 x klassikkoruoka - Italia, Ranska, Meksiko, Intia ym.25 kanareseptiä - helpolla hyvääSitruunainen Pasta Alfredo - nopea ja maukas klassikko
pastareseptipastareseptiitalialainen

Tuoreimmat aiheesta

pasta
  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 29.11.201909:11
    italialainen

    Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle

  • 22.11.201909:21
    talviruoka

    Pastaa linsseillä – jumalattoman hyvä ja syvä talviruoka

  • 04.11.201913:50
    simpukat

    Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdä

  • 09.10.201917:50
    italialainen

    Avoin lasagne jokiravunpyrstöillä