3 vinkkiä: Tee kaurapuurosta vieläkin terveellisempää!

kaurapuuro
Hedelmät ja marjat sopivat puuroon täydellisesti. Shutterstock

Kaurapuuro on terveellinen ja kuitupitoinen vaihtoehto aamupalaksi. 

Muutamalla kikalla kaurapuurosta on helppo tehdä vieläkin maukkaampaa ja vitamiinipitoisempaa. Hedelmien ja marjojen avulla saat päivän vihannes- ja hedelmätarvetta täytettyä heti aamusta. 

1. Raparperipuuro

Hyödynnä kevään ensimmäiset raparperit aamupuurossa. Pilko raparperia pieniksi paloiksi ja hauduta kypsäksi kaurapuuron seassa. Kirpeä raparperi antaa puurolle raikkaan maun. Raparperi toimii hyvi niin maitoon kuin veteen keitetyssä puurossa.

Mausta ripauksella kanelia ja sokeria.

2. Täyteläinen mustikkapuuro

Kesä tulee ja uusi marjasato täyttää pian pakastimet. On siis aika syödä vanhat marjat pois pakkasesta ja hyödyntää mustikoita esimerkiksi aamupalalla.

Täyteläisen mustikkapuuron juju löytyy jogurtista. Hauduta puuro valmiiksi tavalliseen tapaan. Lisää päälle kourallinen mustikoita ja pari ruokalusikallista maustamatonta kreikkalaista jogurttia. Päälle ripoteltava pähkinärouhe kruunaa puuron. 

3. Omenapuuro

Pilko omena pieniksi kuutioiksi ja hauduta kaurapuuron seassa. Soseutuvat omenat tuovat puurolle lisämakua ja pehmeyttä. Mausteeksi sopii hyvin kaneli ja pieni ripaus sokeria. 

Lähde: Eating Well

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.