Mainos

Zyskowicz pelkää ääriliikkeiden nousua

Ben Zyskowiczin mielestä Suomessa on merkkejä siitä, että muualla Euroopassa esiintyvät oikeistolaiset ääriliikkeet saavat jalansijaa myös täällä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz pitää ääriliikkeiden nousua Suomessa mahdollisena. Hänen mukaansa ääriliikkeet ovat uhka demokratialle.

Sanomalehti Kalevan haastatteleman Zyskowiczin mukaan on ollut hälyttäviä merkkejä siitä, että oikeistopopulistiset ääriliikkeet ovat saamassa Suomessa jalansijaa. Zyskowicz pitää mahdollisena, että jo ensi kevään eduskuntavaaleissa äärioikeiston ja -vasemmiston edustajia saattaa pyrkiä eduskuntaan.

Zyskowicz ei usko ääriliikkeiden edustajien yrittävän eduskuntaan vakiintuneiden puolueiden kautta vaan omilta listoiltaan. Edustuksellista demokratiaa vastustavia sirpaleryhmiä on Zyskowiczin mukaan etenkin nuorison keskuudessa.

Zyskowicz muistuttaa, ettei Suomi ole irrallinen saareke Euroopassa. Siksi monien Euroopan maiden tapaisen poliittisen liikehdinnän rantautuminen maahan ei olisi Zyskowiczille yllätys. Yllykkeenä uusien liikkeiden syntymiselle Zyskowicz pitää muun muassa pääpuolueiden vähäisiä mielipide-eroja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.