Zlatan Ibrahimovic palasi europeleihin vuosien jälkeen – käsky kävi tunnin kohdalla

Zlatan Ibrahimovic tahkosi ensimmäisen europelinsä vajaaseen kolmeen vuoteen, kun hänen edustamansa AC Milan kukisti jalkapallon Eurooppa-liigan lohkovaiheen avauksessa Celticin vieraissa maalein 3–1.

Eurooppa-liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Milan porhalsi avausjaksolla kahden maalin karkumatkalle, kun Rade Krunic osui puskemalla ja Brahim Diaz pussitti pallon oikealla jalallaan takakulmaan.

Ibrahimovicille kävi käsky reilun tunnin pelin jälkeen, kun Rafael Leao otettiin hänen tilalleen kentälle 66. minuutilla.

Kymmenen minuuttia tästä skottiseura Celtic onnistui tekemään ainokaisensa. Ryan Christie antoi kulmapotkun, ja toiselle jaksolle kentälle vaihdettu Mohamed Elyounoussi hoiti päällään nimensä mediaan.

Milanin loppuhetkille kentälle vaihtama 21-vuotias norjalainen Jens Hauge rynni lisäajalla pallon kanssa maalille ja painoi pelin loppuniitin.

Ibrahimovic, 39, oli pelannut Euroopan eri maiden välisessä seurajoukkuekilpailussa edellisen kerran marraskuussa 2017 Manchester Unitedin paidassa. Ruotsalaishyökkääjä oli 22.11.2017 tositoimissa 17 minuuttia, kun Basel kukisti Unitedin Mestarien liigan lohkovaiheen ottelussa 1–0.

Ibrahimovic siirtyi keväällä 2018 Pohjois-Amerikan MLS:ssä pelaavaan Los Angeles Galaxyyn, jossa hän pelasi vuoden 2019 loppuun saakka. 2010-luvun alussa aiemmin edustamaansa AC Milaniin hän palasi vuodenvaihteessa.

Ibrahimovic oli ollut koronaviruksen myötä viime viikot sivussa, kunnes hyppäsi viime lauantaina kehiin Milanon paikallistaistossa Interiä vastaan ja johdatti kahdella maalilla joukkueensa 2–1-voittoon.