Mainos

Zimbabwen lentoturma vei monen työkaverin, esimiehen ja ystävän hengen – näin yrityksissä surraan: "Uskomme selviävämme toinen toistamme tukien"

1:25

Tiedot työkavereiden ja hyvien ystävien kuolemasta on otettu vastaan raskain mielin UPM:n ja Lassila & Tikanojan työpaikoilla.

Neljä suomalaista kuoli perjantaina Etelä-Afrikassa Zimbabwessa, kun heitä kuljettanut pienkone putosi maahan. Myös koneen paikallinen ohjaaja Barry Style menehtyi turmassa.

Neljäs uhri oli kansainvälisen it-alan yrityksen, Multi Supportin Suomen maajohtaja Kari Partanen. Asian vahvisti yrityksen toimitusjohtaja Kim Hellum tiedotteella iltapäivällä.

Henkilökunnalle tarjolla kriisiapua

Uusi viikko alkoi surullisissa tunnelmissa useissa yrityksissä. Viikonlopun turmassa oli kuollut monen työkaveri, esimies ja hyvä ystävä.

– Onnettomuus tuli tietoon uutisvirran kautta, ja tietysti siinä ruvettiin pelkäämään pahinta ja varautumaan tilanteeseen. Omaisilta saimme lauantai-iltana vahvistuksen, että Pekka on menehtyneiden joukossa, kertoo Lassila & Tikanojan yhteiskuntasuhdejohtaja Jorma Mikkonen.

Hän ehti työskennellä Ojanpään alaisena lähes seitsemän vuoden ajan.

– Olimme erittäin läheisiä. Tehtiin päivittäin töitä ja keskusteltiin. Vaikka Pekka oli lähdössä joulukuun alusta uusiin tehtäviin, niin kyllä tämä kuolema on surullinen ja lopullinen tapahtuma.

Työyhteisö muistaa toimitusjohtajaa tänään suruliputuksella yhtiön toimipisteissä. Henkilökunta kokoontui myös muistotilaisuuteen, ja heille tarjotaan kriisiapua.

– Työkaverit voivat käydä kirjoittamassa muistonsa ja osanottonsa omaisille työpaikan adressiin, Mikkonen kertoo.

"Suru on kova"

Toistaiseksi ei ole vielä tiedossa, millaisia vaikutuksia yllättäen tapahtunut kuolemantapaus yrityksessä jättää jälkeensä.

Toimitusjohtajana työskennelleen Ojanpään oli tarkoitus siirtyä uusiin tehtäviin joulukuun alussa Suominen Oyj:n toimitusjohtajaksi. Yhtiö nimitti väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi talousjohtajansa Tuomas Mäkipeskan. Uutena toimitusjohtajana aloittaa vuoden vaihteessa Eero Hautaniemi.

– Menetys ja suru on kova, mutta uskomme selviävämme toinen toistamme tukien, Mikkonen toteaa.

"Henkilöstö on ottanut tilanteen raskaasti"

Myös metsäyhtiö UPM:n henkilökunta muisti johtajaansa hiljaisella hetkellä.

– Henkilöstö on ottanut tilanteen luonnollisesti todella raskaasti. Kyllä se koskettaa meitä kaikkia, kertoo Antti Ylitalo yhtiön viestinnästä.

Toistaiseksi hän ei osaa sanoa, millaisia vaikutuksia biorefining-liiketoiminta-alueen johtaja Heikki Vappula kuolemalla on yritykselle.

– Tehdään kaikkemme, että asiat jatkuvat normaalisti. Henkilöstölle tarjotaan työterveyshuollon keskusteluapua.

"Syvä osanotto perheelle"

Asianajotoimisto HPP julkaisi tänään lyhyen tiedotteen osakkaansa Harri Hynnisen kuolemasta onnettomuudessa.

– Har­ri oli erit­täin ar­vos­tet­tu ja pi­det­ty ih­mi­nen ja am­mat­ti­lai­nen. Esi­tän toi­mis­tom­me puo­les­ta sy­vän osan­ot­to­ni hä­nen per­heel­leen, HPP:n toi­mi­tus­joh­ta­ja Mark­ku Mä­ki­nen kirjoitti yhtiön tiedotteessa.

Yhtiö ei halua asiaa enempää kommentoida julkisuudessa.

Juttua päivitetty kello 13.37: Multi Support vahvisti, että yksi turman uhreista oli sen Suomen maajohtaja Kari Partanen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja